svetvomne.sk

Zemiakové langoše

    

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka hladká½čajovej lyžičky
múka hladká400gramov
olej na vyprážanie-
soľ1čajová lyžička
voda150mililitrov
zemiaky200gramov

1. 

zemiaky 200 gramov

Zemiaky umyjeme, uvaríme vo vode takmer do mäkka. Vychladíme a ošúpeme.

2. 

Zemiaky najemno postrúhame.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 20 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

4. 

múka hladká 400 gramov  voda 150 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Do misy nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky, kvások, vlažnú vodu a soľ.

5. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.

6. 

Z cesta vytvoríme bochníčky.

7. 

Na ľahko pomúčenej doske ich vytvarujeme (rozvaľkáme a roztiahneme) do tvaru kruhu s priemerom asi 20 cm.

8. 

olej na vyprážanie

Pripravený langoš vložíme do horúceho oleja a vypražíme...

9. 

... z oboch strán.

10. 

Hotové langoše vyberáme z oleja, necháme odkvapkať a ukladáme na seba.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť