svetvomne.sk

Zemiakové langoše

     

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Droždie čerstvé20gramov
Mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
Múka hladká½čajovej lyžičky
Múka hladká400gramov
Olej na vyprážanie
Soľ1čajová lyžička
Voda150mililitrov
Zemiaky200gramov

1. 

zemiaky 200 g

Zemiaky umyjeme, uvaríme vo vode takmer do mäkka. Vychladíme a ošúpeme.

2. 

Zemiaky najemno postrúhame.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  cukor kryštálový ½ ČL  múka hladká ½ ČL  droždie čerstvé 20 g

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

4. 

múka hladká 400 g  voda 150 ml  soľ 1 ČL

Do misy nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky, kvások, vlažnú vodu a soľ.

5. 

Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.

6. 

Z cesta vytvoríme bochníčky.

7. 

Na ľahko pomúčenej doske ich vytvarujeme (rozvaľkáme a roztiahneme) do tvaru kruhu s priemerom asi 20 cm.

8. 

olej na vyprážanie

Pripravený langoš vložíme do horúceho oleja a vypražíme...

9. 

... z oboch strán.

10. 

Hotové langoše vyberáme z oleja, necháme odkvapkať a ukladáme na seba.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť