RECEPTY

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.

recept,fotorecept,mrkva,patizón,baklažán,zemiaky,paradajkový pretlak,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán

800

312

gramov

kcal

cesnak

4

22

strúčiky

kcal

cibuľa

200

88

gramov

kcal

korenie biele mleté

¼

4

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

4

192

decilitre

kcal

mrkva

400

180

gramov

kcal

múka hladká

2

105

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

¼

225

decilitra

kcal

olej slnečnicový

0

??

kcal

oregano

1

14

čajová lyžička

kcal

paradajkový pretlak

250

170

mililitrov

kcal

patizón

400

80

gramov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

1

0

deciliter

kcal

zemiaky

400

368

gramov

kcal

škorica mletá

½

7

čajovej lyžičky

kcal

 

Recept

1. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov

Cibuľu nekrájame nadrobno a osmažíme vo väčšom hrnci na oleji.

Cibuľu nekrájame nadrobno a osmažíme vo...

2. 

mrkva 400 gramov

Do hrnca pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu.

Do hrnca pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu....

3. 

patizón 400 gramov

Pridáme nahrubo nastrúhaný patizón (alebo inú tekvicu).

Pridáme nahrubo nastrúhaný patizón (alebo inú...

4. 

voda 1 deciliter  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  oregano 1 čajová lyžička

Podlejeme trochou vody, okoreníme a necháme variť pod pokrievkou približne 20 minút.

Podlejeme trochou vody, okoreníme a necháme...

5. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  cesnak 4 strúčiky

Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších 20 minút, kým sa prebytočná voda nevyparí. Ochutíme pasírovaným cesnakom.

Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších...

6. 

baklažán 800 gramov  olej slnečnicový

Baklažán nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na troche oleja.

Baklažán nakrájame na plátky a opečieme z...

7. 

zemiaky 400 gramov

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode 10-15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.

8. 

olej slnečnicový ¼ decilitra

Do vymastenej zapekacej misy, alebo na pekáč, uložíme jednotlivé vrstvy. Začneme zemiakmi.

Do vymastenej zapekacej misy, alebo na pekáč,...

9. 

Pridáme vrstvu baklažánu.

Pridáme vrstvu baklažánu....

10. 

Vrstvu zeleninovej zmesi zarovnáme.

Vrstvu zeleninovej zmesi zarovnáme....

11. 

maslo 50 gramov  múka hladká 2 polievkové lyžice

V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo a vymiešame v ňom múku.

V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo a...

12. 

mlieko polotučné 1,5% 4 decilitre

Postupne po malých dávkach pridávame mlieko a miešame kým nezhustne, čím získame bešamelovú omáčku.

Postupne po malých dávkach pridávame mlieko a...

13. 

Bešamel rozprestrieme rovnomerne na vrch musaky.

Bešamel rozprestrieme rovnomerne na vrch musaky....

14. 

Pečieme v dobre predohriatej rúre na 220°C približne 40 minút.

Pečieme v dobre predohriatej rúre na 220°C...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť