RECEPTY

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.

recept,fotorecept,mrkva,patizón,baklažán,zemiaky,paradajkový pretlak,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa200gramov
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%4decilitre
mrkva400gramov
múka hladká2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
olej slnečnicový¼decilitra
olej slnečnicový-
oregano1čajová lyžička
paradajkový pretlak250mililitrov
patizón400gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda1deciliter
zemiaky400gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov

Cibuľu nekrájame nadrobno a osmažíme vo väčšom hrnci na oleji.

Cibuľu nekrájame nadrobno a osmažíme vo...

2. 

mrkva 400 gramov

Do hrnca pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu.

Do hrnca pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu....

3. 

patizón 400 gramov

Pridáme nahrubo nastrúhaný patizón (alebo inú tekvicu).

Pridáme nahrubo nastrúhaný patizón (alebo inú...

4. 

voda 1 deciliter  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  oregano 1 čajová lyžička

Podlejeme trochou vody, okoreníme a necháme variť pod pokrievkou približne 20 minút.

Podlejeme trochou vody, okoreníme a necháme...

5. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  cesnak 4 strúčiky

Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších 20 minút, kým sa prebytočná voda nevyparí. Ochutíme pasírovaným cesnakom.

Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalších...

6. 

baklažán 800 gramov  olej slnečnicový

Baklažán nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán na troche oleja.

Baklažán nakrájame na plátky a opečieme z...

7. 

zemiaky 400 gramov

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode 10-15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.

8. 

olej slnečnicový ¼ decilitra

Do vymastenej zapekacej misy, alebo na pekáč, uložíme jednotlivé vrstvy. Začneme zemiakmi.

Do vymastenej zapekacej misy, alebo na pekáč,...

9. 

Pridáme vrstvu baklažánu.

Pridáme vrstvu baklažánu....

10. 

Vrstvu zeleninovej zmesi zarovnáme.

Vrstvu zeleninovej zmesi zarovnáme....

11. 

maslo 50 gramov  múka hladká 2 polievkové lyžice

V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo a vymiešame v ňom múku.

V menšom hrnčeku si rozpustíme maslo a...

12. 

mlieko polotučné 1,5% 4 decilitre

Postupne po malých dávkach pridávame mlieko a miešame kým nezhustne, čím získame bešamelovú omáčku.

Postupne po malých dávkach pridávame mlieko a...

13. 

Bešamel rozprestrieme rovnomerne na vrch musaky.

Bešamel rozprestrieme rovnomerne na vrch musaky....

14. 

Pečieme v dobre predohriatej rúre na 220°C približne 40 minút.

Pečieme v dobre predohriatej rúre na 220°C...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť