Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 400 176 | gramov kcal | |
maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
múka hladká | 4 209 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 800 gramov • voda • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

2.
cibuľa 400 gramov • olej slnečnicový
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja opražíme do zlatohneda.

3.
Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme.

4.
maslo 1 polievková lyžica
Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši.


6.
...kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme.

7.
Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka.

Dobrú chuť!