Zapečená zelenina na zemiakoch
Ľahké a zdravé zeleninové jedlo.
recept,fotorecept,zemiaky,brokolica,zelenina mrazená,mlieko polotučné 1,5%,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
pór | 300 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zelenina mrazená | 700 | gramov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • brokolica 500 gramov • pór 300 gramov • zelenina mrazená 700 gramov
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Brokolicu opláchneme pod tečúcou vodou, rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme na pare. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Mrazenú zeleninu opláchneme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Hlboký pekáč potrieme olejom a poukladáme na dno zemiaky.
2.
Pridáme vrstvu brokolice, pór a vrstvu miešanej mrazenej zeleniny.
3.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Zeleninu zalejeme vajíčkami rozmiešanými v mlieku so soľou a korením. Pečieme cca 30 minút na strednom stupni v rozohriatej rúre, prípadne dlhšie, do spevnenia celého obsahu pekáča (pri potrasení pekáčom sa obsah nesmie triasť). Pokiaľ sa nám zelenina navrchu začne veľmi zapekať - hnednúť prikryjeme ju kúskom alobalu.
Dobrú chuť!