svetvomne.sk

Zemiakovo-karfiolová masala

    

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Paradajkový šalát s jogurtom recept-
Prepustené maslo recept2polievkové lyžice
cesnak8gramov
cibuľa červená150gramov
karfiol300gramov
korenie Garam masala½čajovej lyžičky
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda200mililitrov
zemiaky400gramov
zázvor koreň8gramov

1. 

zemiaky 400 gramov  karfiol 300 gramov  cibuľa červená 150 gramov  Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice

Očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na drobné ružičky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame a opečieme na masle (ghí).

2. 

cesnak 8 gramov  zázvor koreň 8 gramov

Cesnak a zázvor očistíme a najemno postrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

korenie rímska rasca ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky

Postupne prisýpame a smažíme koreniny.

4. 

soľ 1 čajová lyžička

Na koreniny pridáme zemiaky, osolíme...

5. 

voda 200 mililitrov

...priložíme karfiol a premiešame. Pomaly dusíme do mäkka, podlievame po častiach vodou a premiešavame.

6. 

Paradajkový šalát s jogurtom recept

Počet porcií závisí od množstva príloh podávaných k pokrmu. Tip na jednoduchšie servírovanie: zemaikovo-karfiolová masala s ryžou basmati a paradajkovým šalátom s jogurtom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť