svetvomne.sk

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak8gramov
Cibuľa červená150gramov
Karfiol300gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie garam masala½čajovej lyžičky
Korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie rímska rasca½čajovej lyžičky
Soľ1čajová lyžička
Voda200mililitrov
Zemiaky400gramov
Zázvor koreň8gramov
Paradajkový šalát s jogurtom
Prepustené maslo2polievkové lyžice

1. 

zemiaky 400 g  karfiol 300 g  cibuľa červená 150 g  Prepustené maslo recept 2 PL

Očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na drobné ružičky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame a opečieme na masle (ghí).

2. 

cesnak 8 g  zázvor koreň 8 g

Cesnak a zázvor očistíme a najemno postrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

korenie rímska rasca ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL  korenie kurkuma ½ ČL  korenie chilli ¼ ČL  korenie Garam masala ½ ČL

Postupne prisýpame a smažíme koreniny.

4. 

soľ 1 ČL

Na koreniny pridáme zemiaky, osolíme...

5. 

voda 200 ml

...priložíme karfiol a premiešame. Pomaly dusíme do mäkka, podlievame po častiach vodou a premiešavame.

6. 

Paradajkový šalát s jogurtom recept

Počet porcií závisí od množstva príloh podávaných k pokrmu. Tip na jednoduchšie servírovanie: zemaikovo-karfiolová masala s ryžou basmati a paradajkovým šalátom s jogurtom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť