Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
recept,fotorecept,zemiaky,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Indická kuchyňa › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Karfiol › Sezóna - Zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
Paradajkový šalát s jogurtom recept | 0 ?? | kcal | |
Prepustené maslo recept | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
cesnak | 8 9 | gramov kcal | |
cibuľa červená | 150 60 | gramov kcal | |
karfiol | 300 87 | gramov kcal | |
korenie Garam masala | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
korenie chilli | ¼ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
korenie koriander mletý | ¼ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rímska rasca | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 200 442 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 400 368 | gramov kcal | |
zázvor koreň | 8 3 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • karfiol 300 gramov • cibuľa červená 150 gramov • Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice
Očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na drobné ružičky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame a opečieme na masle (ghí).

2.
cesnak 8 gramov • zázvor koreň 8 gramov
Cesnak a zázvor očistíme a najemno postrúhame. Pridáme k cibuli.

3.
korenie rímska rasca ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky
Postupne prisýpame a smažíme koreniny.


5.
voda 200 mililitrov
...priložíme karfiol a premiešame. Pomaly dusíme do mäkka, podlievame po častiach vodou a premiešavame.

6.
Paradajkový šalát s jogurtom recept
Počet porcií závisí od množstva príloh podávaných k pokrmu. Tip na jednoduchšie servírovanie: zemaikovo-karfiolová masala s ryžou basmati a paradajkovým šalátom s jogurtom.

Dobrú chuť!