RECEPTY

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

recept,fotorecept,zemiaky,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Paradajkový šalát s jogurtom recept-
Prepustené maslo recept2polievkové lyžice
cesnak8gramov
cibuľa červená150gramov
karfiol300gramov
korenie Garam masala½čajovej lyžičky
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca½čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
voda200mililitrov
zemiaky400gramov
zázvor koreň8gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 400 gramov  karfiol 300 gramov  cibuľa červená 150 gramov  Prepustené maslo recept 2 polievkové lyžice

Očistíme zemiaky, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol rozoberieme na drobné ružičky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame a opečieme na masle (ghí).

2. 

cesnak 8 gramov  zázvor koreň 8 gramov

Cesnak a zázvor očistíme a najemno postrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

korenie rímska rasca ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky

Postupne prisýpame a smažíme koreniny.

4. 

soľ 1 čajová lyžička

Na koreniny pridáme zemiaky, osolíme...

5. 

voda 200 mililitrov

...priložíme karfiol a premiešame. Pomaly dusíme do mäkka, podlievame po častiach vodou a premiešavame.

6. 

Paradajkový šalát s jogurtom recept

Počet porcií závisí od množstva príloh podávaných k pokrmu. Tip na jednoduchšie servírovanie: zemaikovo-karfiolová masala s ryžou basmati a paradajkovým šalátom s jogurtom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť