RECEPTY

Prepustené maslo

Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)

recept,fotorecept,maslo,Nátierky,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Nátierky

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

maslo250gramov

 

Recept

1. 

maslo 250 gramov

Maslo vložíme do hrnca.

Maslo vložíme do hrnca....

2. 

Pomaly zahrejeme a následne pomaly prevárame.

Pomaly zahrejeme a následne pomaly prevárame. ...

3. 

Z masla sa postupne odparí voda a zostane čistý tuk.Maslo zlejeme a precedíme. Správne pripravené maslo má po uskladnení v chlade, v uzavretej nádobe, dlhú trvanlivosť. Je vhodné na varenie, pečenie i vyprážanie. Je možné zahriať ho na vysoké teploty. 1 kg masla upravujeme preváraním 30 minút a získame asi 800 g čistého Ghí (Ghee).

Z masla sa postupne odparí voda a zostane čistý...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť