Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)
recept,fotorecept,maslo,Nátierky,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Nátierky
Indická kuchyňa
Recept

2.
Pomaly zahrejeme a následne pomaly prevárame.

3.
Z masla sa postupne odparí voda a zostane čistý tuk.Maslo zlejeme a precedíme. Správne pripravené maslo má po uskladnení v chlade, v uzavretej nádobe, dlhú trvanlivosť. Je vhodné na varenie, pečenie i vyprážanie. Je možné zahriať ho na vysoké teploty. 1 kg masla upravujeme preváraním 30 minút a získame asi 800 g čistého Ghí (Ghee).

Dobrú chuť!