RECEPTY

Prepustené maslo

Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)

recept,fotorecept,maslo,Nátierky,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Nátierky

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

maslo250gramov

 

Recept

1. 

maslo 250 gramov

Maslo vložíme do hrnca.

2. 

Pomaly zahrejeme a následne pomaly prevárame.

3. 

Z masla sa postupne odparí voda a zostane čistý tuk.Maslo zlejeme a precedíme. Správne pripravené maslo má po uskladnení v chlade, v uzavretej nádobe, dlhú trvanlivosť. Je vhodné na varenie, pečenie i vyprážanie. Je možné zahriať ho na vysoké teploty. 1 kg masla upravujeme preváraním 30 minút a získame asi 800 g čistého Ghí (Ghee).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies