svetvomne.sk

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

     

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

cibuľa červená 50 g  cesnak 3 strúčiky  zázvor koreň 5 g

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Očistíme cesnak, zázvor a oba postrúhame.

2. 

mrkva 200 g  zemiaky 200 g  paradajky 300 g

Ošúpeme, umyjeme mrkvu a zemiaky. Nakrájame na tenšie, úzke plátky. Paradajky umyjeme a pokrájame.

3. 

maslo 1 PL  Prepustené maslo recept

V panvici zohrejeme maslo (najlepšie prepustnené maslo ghí) a pridáme cibuľu. Chvíľu posmažíme.

4. 

korenie kurkuma ¼ ČL  korenie chilli ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL

Pridáme cesnak, zázvor a koreniny. Necháme prevoňať, premiešame...

5. 

...pridáme paradajky a 5 minút podusíme. Paradajky rozmačkáme,...

6. 

soľ himalájska ružová 1 ČL  voda 150 ml

...pridáme mrkvu a zemiaky, osolíme a podlejeme vodou.

7. 

Premiešame a 20 minút dusíme pod pokrievkou.

8. Tip na servírovanie

Citrónová ryža recept  Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku recept  Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom recept  Ananásová omáčka s jogurtom recept

Zeleninu môžeme podávať nielen s citrónovou, alebo inou ryžou, ale tiež s chutnými karfiolovými pakorami, strukovinou a ochladzujúcou ananásovou raitou.

Tip na servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť