Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka
Bobkový list | 1 | kus | |
Cesnak | 1 | strúčik | |
Cibuľa červená | 50 | gramov | |
Citrónová šťava | 1 | čajová lyžička | |
Korenie chilli | ½ | čajovej lyžičky | |
Korenie kurkuma | ¼ | čajovej lyžičky | |
Korenie rímska rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
Koriander | |||
Mlieko kokosové | 50 | mililitrov | |
Soľ himalájska ružová | ¾ | čajovej lyžičky | |
Voda | 200 | mililitrov | |
Zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
Šošovica červená | 125 | gramov | |
Ananásová omáčka s jogurtom | |||
Citrónová ryža | |||
Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke | |||
Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku |
2.
voda 200 ml • cibuľa červená 50 g • cesnak 1 strúčik • zázvor mletý ¼ ČL • korenie rímska rasca mletá ¼ ČL • bobkový list 1 ks • korenie kurkuma ¼ ČL • korenie chilli ½ ČL • soľ himalájska ružová ¾ ČL
Zalejeme vodou, pridáme ošúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu a očistený, postrúhaný, strúčik cesnaku. Prisypeme koreniny a soľ. Uvedieme do varu a 10 minút varíme. Šošovica pomerne rýchlo zmäkne. Uvarenú necháme 15 minút zakrytú v hrnci odstáť.
3.
citrónová šťava 1 ČL • mlieko kokosové 50 ml • koriander
Prilejeme citrónovú šťavu, kokosové mlieko a nasekaný koriander.
4.
Môžeme podávať.
5. Tip na servírovanie
Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke recept • Citrónová ryža recept • Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku recept • Ananásová omáčka s jogurtom recept
Dobrú chuť!