svetvomne.sk

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

šošovica červená 125 g

Šošovicu nasypeme do hrnca a prepláchneme vodou.

2. 

voda 200 ml  cibuľa červená 50 g  cesnak 1 strúčik  zázvor mletý ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL  bobkový list 1 ks  korenie kurkuma ¼ ČL  korenie chilli ½ ČL  soľ himalájska ružová ¾ ČL

Zalejeme vodou, pridáme ošúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu a očistený, postrúhaný, strúčik cesnaku. Prisypeme koreniny a soľ. Uvedieme do varu a 10 minút varíme. Šošovica pomerne rýchlo zmäkne. Uvarenú necháme 15 minút zakrytú v hrnci odstáť.

3. 

citrónová šťava 1 ČL  mlieko kokosové 50 ml  koriander

Prilejeme citrónovú šťavu, kokosové mlieko a nasekaný koriander.

4. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť