svetvomne.sk

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

    

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

šošovica červená 125 gramov

Šošovicu nasypeme do hrnca a prepláchneme vodou.

2. 

voda 200 mililitrov  cibuľa červená 50 gramov  cesnak 1 strúčik  zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky  bobkový list 1 kus  korenie kurkuma ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ½ čajovej lyžičky  soľ himalájska ružová ¾ čajovej lyžičky

Zalejeme vodou, pridáme ošúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu a očistený, postrúhaný, strúčik cesnaku. Prisypeme koreniny a soľ. Uvedieme do varu a 10 minút varíme. Šošovica pomerne rýchlo zmäkne. Uvarenú necháme 15 minút zakrytú v hrnci odstáť.

3. 

citrónová šťava 1 čajová lyžička  mlieko kokosové 50 mililitrov  koriander

Prilejeme citrónovú šťavu, kokosové mlieko a nasekaný koriander.

4. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť