svetvomne.sk

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Korenie horčica čierna ½čajovej lyžičky
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
Maslo25gramov
Mlieko kokosové4polievkové lyžice
Pór100gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Tekvica na pečenie400gramov
Voda450mililitrov
Šošovica červená150gramov

1. 

tekvica na pečenie 400 g  pór 100 g

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Očistíme a nadrobno pokrájame pór.

2. 

šošovica červená 150 g

Šošovicu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať.

3. 

maslo 25 g  korenie kurkuma ½ ČL  korenie horčica čierna  ½ ČL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL

V hrnci rozpustíme maslo a krátko osmažíme koreniny.

4. 

Pridáme pór, minútku orestujeme,...

5. 

...pridáme tekvicu a šošovicu.

6. 

soľ himalájska ružová 1 ČL  voda 450 ml

Osolíme a prilejeme vodu. Premiešame, uvedieme do varu, zakryjeme a varíme 15 minút.

7. 

mlieko kokosové 4 PL

Vmiešame kokosové mlieko.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť