svetvomne.sk

Šošovicovo-tekvicové karí

    

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
korenie horčica čierna ½čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
maslo25gramov
mlieko kokosové4polievkové lyžice
pór100gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
tekvica na pečenie400gramov
voda450mililitrov
šošovica červená150gramov

1. 

tekvica na pečenie 400 gramov  pór 100 gramov

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Očistíme a nadrobno pokrájame pór.

2. 

šošovica červená 150 gramov

Šošovicu premyjeme na sitku a necháme odkvapkať.

3. 

maslo 25 gramov  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie horčica čierna  ½ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky

V hrnci rozpustíme maslo a krátko osmažíme koreniny.

4. 

Pridáme pór, minútku orestujeme,...

5. 

...pridáme tekvicu a šošovicu.

6. 

soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička  voda 450 mililitrov

Osolíme a prilejeme vodu. Premiešame, uvedieme do varu, zakryjeme a varíme 15 minút.

7. 

mlieko kokosové 4 polievkové lyžice

Vmiešame kokosové mlieko.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť