svetvomne.sk

Pikantný hrach s mrkvou

     

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa červená50gramov
Hrach žltý polený sušený200gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie horčica čierna ½čajovej lyžičky
Korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Maslo30gramov
Mrkva300gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda400mililitrov
Zázvor koreň8gramov

1. 

cibuľa červená 50 g  mrkva 300 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Očistíme a umyjeme mrkvu.

2. 

hrach žltý polený sušený 200 g

Do hrnca nasypeme premytý hrach. Pridáme cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu.

3. 

voda 400 ml  soľ 1 ČL

Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia hrachu...

4. 

... a do takmer vstrebania všetkej vody.

5. 

maslo 30 g  zázvor koreň 8 g  cesnak 2 strúčiky

Očistíme zázvor, cesnak a najemno postrúhame. Osmažíme na masle,...

6. 

korenie horčica čierna  ½ ČL  korenie koriander mletý ½ ČL  korenie chilli ¼ ČL  korenie kurkuma 1 ČL

...a prisypeme koreniny. Veľmi krátko presmažíme.

7. 

Vmiešame do hrachu s mrkvou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť