Hrachovo špenátový prívarok
Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,špenát čerstvý listový,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá Indická kuchyňa Bezlepkové Sezónne recepty Ázijská kuchyňa Sezóna - Špenát
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
hrach žltý polený sušený | 250 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 25 | gramov | |
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ himalájska ružová | - | ||
voda | 600 | mililitrov | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
špenát čerstvý listový | 200 | gramov |
Recept
1.
hrach žltý polený sušený 250 gramov • voda 600 mililitrov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky
Hrach preberieme, premyjeme a uvaríme v slanej vode do mäkka.
2.
Uvarený hrach čiastočne rozmačkáme.
3.
špenát čerstvý listový 200 gramov • cibuľa červená 100 gramov • cesnak 2 strúčiky
Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnca a krátko podusíme. Očistíme cibuľu a cesnak. Cibuľu najemno pokrájame.
4.
korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • maslo 25 gramov
Koreniny osmažíme na masle, pridáme cibuľu...
5.
...a prelisovaný cesnak. Chvíľu osmažíme.
6.
Pridáme uvarený hrach...
Dobrú chuť!