svetvomne.sk

Hrachovo špenátový prívarok

     

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa červená100gramov
Hrach žltý polený sušený250gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
Maslo25gramov
Soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky
Soľ himalájska ružová
Voda600mililitrov
Zázvor mletý¼čajovej lyžičky
Špenát čerstvý listový200gramov

1. 

hrach žltý polený sušený 250 g  voda 600 ml  soľ himalájska ružová ½ ČL

Hrach preberieme, premyjeme a uvaríme v slanej vode do mäkka.

2. 

Uvarený hrach čiastočne rozmačkáme.

3. 

špenát čerstvý listový 200 g  cibuľa červená 100 g  cesnak 2 strúčiky

Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnca a krátko podusíme. Očistíme cibuľu a cesnak. Cibuľu najemno pokrájame.

4. 

korenie chilli ¼ ČL  korenie rímska rasca mletá  ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL  zázvor mletý ¼ ČL  korenie kurkuma ½ ČL  maslo 25 g

Koreniny osmažíme na masle, pridáme cibuľu...

5. 

...a prelisovaný cesnak. Chvíľu osmažíme.

6. 

Pridáme uvarený hrach...

7. 

soľ himalájska ružová

...a varechou nasekaný špenát. Premiešame. Podľa chuti osolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť