Baklažánové balíčky na grile
Chutné a zdravé bezmäsité jedlo na grilovačke.
recept,fotorecept,baklažán,syr Gouda,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 3 | kusy | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
ocot | 1 | čajová lyžička | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky | 2 | kusy | |
soľ | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
syr Gouda | 100 | gramov |
Recept
1. Príprava baklažánov
Väčšie baklažány umyjeme, osušíme, olúpeme zelené časti a pozdĺžne ich nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Okraje - plátky s guľatým koncom najemno nakrájame. Baklažány z každej strany nasolíme a necháme odstáť 20 minút položené na papierovom obrúsku.
2. Príprava plnky
olej olivový 2 polievkové lyžice
Nakrájané kúsky baklažánov opekáme cca 5 minút na rozpálenom oleji.
3.
cibuľa 1 kus • cesnak 2 strúčiky • soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Pridáme ich k opekaným kúskom baklažánu. Posolíme a okoreníme. Chvíľu spolu popražíme a odstavíme z ohňa.
4.
paradajky 2 kusy • ocot 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 čajová lyžička
Paradajky zalejeme vriacou vodou. Po 5 minútach ich z vody vyberieme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Plnku vrátime na oheň, pridáme paradajky, minútu opekáme. Ochutíme octom a cukrom.
5. Grilovanie baklažánov
Z baklažánov papierovým obrúskom zotrieme prebytočnú soľ a vodu čo pustili. Plátky grilujeme 6 - 8 minút, pričom ich na grile obraciame. (Plátky baklažánov môžeme pripraviť aj bez grilu - restujeme ich na oleji z každej strany približne 2 minúty).
6. Tvorenie balíčkov
syr Gouda 100 gramov
Tvrdý syr nakrájame na plátky. Dva baklažány uložíme na seba do tvaru kríža. Do stredu položíme plátok syra pridáme časť plnky a okraje baklažánov preložíme.
7.
Vzniknutý balíček prichytíme spolu pomocou špáradla. Plnené baklažány pred podávaním položíme na gril a ohrejeme 2 minúty.
Dobrú chuť!