svetvomne.sk

Pečená kačica na mede s hroznovou omáčkou

    

Chutná jemná kačacina - jednoduchý recept z čias dávno minulých. Podávame s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšami, alebo s obľúbenou dusenou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Hroznová omáčka na stredoveký spôsob recept-
kačica2.4kilogramu
med2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
soľ-
soľ2čajové lyžičky
voda200mililitrov

1. Pečenie kačice

kačica 2.4 kilogramu  soľ

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním.

Pečenie kačice

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  voda 200 mililitrov  med 1 polievková lyžica

Pred samotným pečením nasolenú kačku znovu dobre umyjeme. Položíme na hlboký pekáč, povrchu opätovne posolíme, podlejeme vodou a pekáč dobre uzavrieme pokrievkou. Pečieme pri strednej teplote 60 minút. Kačicu po hodine otočíme, potrieme ju lyžicou medu a zakrytú pečieme ďalej - 30 minút.

3. 

med 1 polievková lyžica  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov

Po uplynutí uvedeného času opätovne otočíme, potrieme ju opäť medom, zakryjeme a ďalších 30 minút pečieme. Po dvoch hodinách je kačica takmer upečená. Teraz ju odokryjeme potrieme mliekom a dopekáme odokrytú pri vyššom stupni teploty v rúre 15 minút. Znovu ju otočíme, potrieme mliekom na druhej strane a zapečieme druhú stranu 15 minút.

4. 

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob recept

Upečenú kačicu vyberieme z rúry, rozstriháme nožnicami na hydinu a čo najskôr podávame. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť