Hroznová omáčka na stredoveký spôsob
![Hroznová omáčka na stredoveký spôsob](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001009/img_sk_4x3/hroznova-omacka-na-stredoveky-sposob_00180.jpg)
Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.
recept,fotorecept,hrozno biele,slanina prerastená,Prívarky a omáčky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
hrozno biele | 1 | kilogram | |
slanina prerastená | 300 | gramov | |
šalviové lístky | - |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5982w.jpg)
2.
Hrozno rozmačkáme a necháme postáť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5983w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5984w.jpg)
4.
Rozmačkané hrozno preberieme a odstránime kôstky. Ide to ľahko. Vždy časť hrozna naložíme na plytký tanier a malé kôstky oddelíme nabok taniera.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5985w.jpg)
5.
Z panvice zlejeme časť vyškvarenej masti a pridáme hrozno. Varíme asi 15 minút za častého miešania.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5986w.jpg)
6.
cesnak 4 strúčiky
Po 15 minútach pridáme nakrájané strúčiky cesnaku. 5 minút povaríme. Podľa toho akú hustú chceme omáčku mať celkový čas varenia môžeme predĺžiť alebo skrátiť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5993w.jpg)
7.
Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú šalviu podľa chuti. Môžeme pridať aj sušenú, vtedy omáčku ešte chvíľu povaríme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_5994w.jpg)
8. Servírujeme
...s pečenou kačicou a lokšami.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001009/small/IMG_6040w.jpg)
Dobrú chuť!