RECEPTY

Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom

Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.

recept,fotorecept,broskyňa,cukor trstinový,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyňa750gramov
cukor trstinový150gramov
zázvor mletý¼čajovej lyžičky
škorica mletá¼čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

broskyňa 750 gramov

Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

2. 

... a stiahneme z nich šupku.

3. 

cukor trstinový 150 gramov

Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno. Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút). Cukor sa rozpustí a vznikne sladká šťava.

4. 

zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  škorica mletá ¼ čajovej lyžičky

Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

5. 

Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

6. 

Môžeme uchovávať niekoľko dní v chlade.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť