Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom
Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.
recept,fotorecept,broskyňa,cukor trstinový,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 750 | gramov | |
cukor trstinový | 150 | gramov | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
škorica mletá | ¼ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
broskyňa 750 gramov
Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...
2.
... a stiahneme z nich šupku.
3.
cukor trstinový 150 gramov
Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno. Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút). Cukor sa rozpustí a vznikne sladká šťava.
4.
zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky
Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.
5.
Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.
6.
Môžeme uchovávať niekoľko dní v chlade.
Dobrú chuť!