svetvomne.sk

Omáčka z vareného hovädzieho mäsa

     

Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cestoviny - špagety250gramov
Cibuľa červená300gramov
Hovädzie predné - varené250gramov
Olej slnečnicový30mililitrov
Paradajkový pretlak350mililitrov
Tymián½čajovej lyžičky
Hovädzí vývar100mililitrov

1. 

cibuľa červená 300 g  olej slnečnicový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hovädzie predné - varené 250 g

Uvarené hovädzie mäso z polievky nakrájame a v kuchynskom robote najemno nasekáme.

3. 

tymián ½ ČL

Pridáme k cibuli a prisypeme tymián.

4. 

paradajkový pretlak 350 ml  Hovädzí vývar recept 100 ml

Prilejeme pretlak, vývar a privedieme do varu.

5. 

cesnak 2 strúčiky

Nakoniec vmiešame očistený prelisovaný cesnak.

6. 

cestoviny - Špagety 250 g

Tip na servírovanie: Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme.

7. 

Na tanier položíme porciu cestovín a pridáme omáčku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť