Tofu omáčka na špagety
Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.
recept,fotorecept,zeler,mrkva,tofu biele,paradajkový pretlak,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
chilli pikantná omáčka | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 80 | gramov | |
mrkva | 180 | gramov | |
olej olivový | 25 | mililitrov | |
paradajkový pretlak | 1 | liter | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 180 | gramov | |
zeler | 180 | gramov |
Recept

2.
zeler 180 gramov • mrkva 180 gramov
Zeler a mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli.

3.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička
Osolíme a 5 minút za občasného miešania orestujeme. Ochutíme čili omáčkou...


5.
paradajkový pretlak 1 liter • cesnak 2 strúčiky
Prilejeme pretlak, pridáme cukor 10 minút povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.

6.
Omáčkou prelejeme porciu cestovín a podávame. Omáčku môžeme podávať aj s parenou knedľou.

Dobrú chuť!