svetvomne.sk

Tofu omáčka na špagety

    

Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
cibuľa80gramov
mrkva180gramov
olej olivový25mililitrov
paradajkový pretlak1liter
soľ1.5čajovej lyžičky
tofu biele180gramov
zeler180gramov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej olivový 25 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a osmažíme na oleji.

2. 

zeler 180 gramov  mrkva 180 gramov

Zeler a mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička

Osolíme a 5 minút za občasného miešania orestujeme. Ochutíme čili omáčkou...

4. 

tofu biele 180 gramov

...a pridáme nahrubo nastrúhané tofu. Premiešame a 5 minút spolu varíme.

5. 

paradajkový pretlak 1 liter  cesnak 2 strúčiky

Prilejeme pretlak, pridáme cukor 10 minút povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.

6. 

Omáčkou prelejeme porciu cestovín a podávame. Omáčku môžeme podávať aj s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť