Omáčka z paradajkového pretlaku
Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,paradajkový pretlak,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 | kusy | |
cukor kryštálový | 5 | polievkových lyžíc | |
ocot | 3 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 1000 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | ½ | litra | |
škrob kukuričný | 50 | gramov |
Recept
1.
voda ½ litra • soľ 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc • ocot 3 polievkové lyžice • bobkový list 4 kusy • paradajkový pretlak 1000 gramov • škrob kukuričný 50 gramov
Do vody pridáme soľ, cukor, ocot, bobkový list a privedieme do varu. V paradajkovom pretlaku do hladka rozmiešame kukuričný škrob a zmes vlejeme do vriacej vody. Varíme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne okyseliť či docukriť.
Dobrú chuť!