svetvomne.sk

Omáčka z paradajkového pretlaku

    

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list4kusy
cukor kryštálový5polievkových lyžíc
ocot3polievkové lyžice
paradajkový pretlak1000gramov
soľ2čajové lyžičky
voda½litra
škrob kukuričný50gramov

1. 

voda ½ litra  soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc  ocot 3 polievkové lyžice  bobkový list 4 kusy  paradajkový pretlak 1000 gramov  škrob kukuričný 50 gramov

Do vody pridáme soľ, cukor, ocot, bobkový list a privedieme do varu. V paradajkovom pretlaku do hladka rozmiešame kukuričný škrob a zmes vlejeme do vriacej vody. Varíme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne okyseliť či docukriť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť