svetvomne.sk

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčka z paradajkového pretlaku

    

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

recept,fotorecept,paradajkový pretlak,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

Recept

1. 

voda ½ litra  soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc  ocot 3 polievkové lyžice  bobkový list 4 kusy  paradajkový pretlak 1000 gramov  škrob kukuričný 50 gramov

Do vody pridáme soľ, cukor, ocot, bobkový list a privedieme do varu. V paradajkovom pretlaku do hladka rozmiešame kukuričný škrob a zmes vlejeme do vriacej vody. Varíme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne okyseliť či docukriť.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

bobkový list4kusy
cukor kryštálový5polievkových lyžíc
ocot3polievkové lyžice
paradajkový pretlak1000gramov
soľ2čajové lyžičky
voda½litra
škrob kukuričný50gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť