Pikantná paradajková omáčka
Jemne pikantná omáčka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok.
recept,fotorecept,feferónky sterilizované,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Bravčové plnené bochníčky recept | - | ||
cibuľa sušená | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
feferónky sterilizované | 1 | kus | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 300 | mililitrov | |
voda | 2 | polievkové lyžice | |
škrob kukuričný | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
feferónky sterilizované 1 kus • voda 300 mililitrov
Feferónku povaríme 15 minút vo vode. Feferónku vyberieme.
2.
paradajkový pretlak 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Pridáme paradajkový pretlak, soľ a cukor.
3.
paradajky sterilizované 400 gramov
Paradajky z konzervy pokrájame a spolu s nálevom, v ktorom boli sterilizované, pridáme do omáčky. Chvíľu prevaríme...
4.
škrob kukuričný 2 čajové lyžičky • voda 2 polievkové lyžice
...a podľa potreby zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.
5.
cibuľa sušená 1 polievková lyžica • ocot 1 polievková lyžica
Nakoniec vmiešame sušenú cibuľu alebo sušenú cibuľovú vňať. Dochutíme octom.
Dobrú chuť!