Bravčové plnené bochníčky
Chutný obed z mletého bravčového mäsa, šunky a syra. Podávame s varenými zemiakmi a obľúbenou omáčkou.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,šunka bravčová dusená,syr Feta,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Pikantná paradajková omáčka recept | - | ||
bravčové mleté mäso | 750 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 50 | gramov | |
syr Feta | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
šunka bravčová dusená | 50 | gramov |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 750 gramov • strúhanka 50 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
Mäso zmiešame so strúhankou, soľou, korením a vajíčkom.
2.
Vytvoríme valček a rozdelíme na štyri rovnaké diely.
3.
šunka bravčová dusená 50 gramov • syr Feta 100 gramov
Každý diel roztlačíme na placku. Syr pokrájame na štyri obdĺžniky, každý kúsok zavinieme do plátka šunky a položíme do stredu placky.
4.
Vytvarujeme podlhovasté bochníčky a poukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie.
5.
Pečieme prikryté 30 min. pri teplote 180°C.
6.
Odokryjeme a zapečieme 10 minút.
Dobrú chuť!