svetvomne.sk

Čevabčiči v parnom hrnci

    

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové mleté mäso500gramov
cesnak5strúčikov
cibuľa120gramov
korenie čierne mleté-
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
olej olivový-
rožok biely1kus
soľ0
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
zemiaky500gramov

1. 

rožok biely 1 kus  bravčové mleté mäso 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  korenie čierne mleté  soľ  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 120 gramov  strúhanka 2 polievkové lyžice

Rožok najemno nadrolíme, zalejeme mliekom, chvíľu necháme odstáť. Pridáme mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, soľ a korenie, dobre prehnetieme rukou a všetky ingrediencie premiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku.

2. 

olej olivový  múka hladká 2 polievkové lyžice

Prvú ( spodnú ) nádobu parného hrnca potrieme olivovým olejom. Zo zmesi tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v hladkej múky a poukladáme do nádoby parného hrnca.

3. 

zemiaky 500 gramov  soľ

Čas parenie nastavíme na 40 minút, po 20 minútach pridáme druhú parnú nádobu do ktorej sme vložili nakrájané zemiaky, jemne posolené, a ďalej spolu paríme.

4. 

Podávame s horčicou, nakrájanou cibuľou, prípadne feferónkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť