RECEPTY

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči v parnom hrnci

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Parný hrniec

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso

500

??

gramov

kcal

cesnak

5

27

strúčikov

kcal

cibuľa

120

53

gramov

kcal

korenie čierne mleté

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

múka hladká

2

105

polievkové lyžice

kcal

olej olivový

0

??

kcal

rožok biely

1

??

kus

kcal

soľ

0

??

kcal

strúhanka

2

112

polievkové lyžice

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

zemiaky

500

460

gramov

kcal

 

Recept

1. 

rožok biely 1 kus  bravčové mleté mäso 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  korenie čierne mleté  soľ  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 120 gramov  strúhanka 2 polievkové lyžice

Rožok najemno nadrolíme, zalejeme mliekom, chvíľu necháme odstáť. Pridáme mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, soľ a korenie, dobre prehnetieme rukou a všetky ingrediencie premiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku.

Rožok najemno nadrolíme, zalejeme mliekom,...

2. 

olej olivový  múka hladká 2 polievkové lyžice

Prvú ( spodnú ) nádobu parného hrnca potrieme olivovým olejom. Zo zmesi tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v hladkej múky a poukladáme do nádoby parného hrnca.

Prvú ( spodnú ) nádobu parného hrnca potrieme...

3. 

zemiaky 500 gramov  soľ

Čas parenie nastavíme na 40 minút, po 20 minútach pridáme druhú parnú nádobu do ktorej sme vložili nakrájané zemiaky, jemne posolené, a ďalej spolu paríme.

Čas parenie nastavíme na 40 minút, po 20...

4. 

Podávame s horčicou, nakrájanou cibuľou, prípadne feferónkami.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť