Čevabčiči v parnom hrnci
Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Parný hrniec
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
olej olivový | - | ||
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | 0 | ||
strúhanka | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
rožok biely 1 kus • bravčové mleté mäso 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • korenie čierne mleté • soľ • cesnak 5 strúčikov • cibuľa 120 gramov • strúhanka 2 polievkové lyžice
Rožok najemno nadrolíme, zalejeme mliekom, chvíľu necháme odstáť. Pridáme mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, soľ a korenie, dobre prehnetieme rukou a všetky ingrediencie premiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku.
2.
olej olivový • múka hladká 2 polievkové lyžice
Prvú ( spodnú ) nádobu parného hrnca potrieme olivovým olejom. Zo zmesi tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v hladkej múky a poukladáme do nádoby parného hrnca.
3.
Čas parenie nastavíme na 40 minút, po 20 minútach pridáme druhú parnú nádobu do ktorej sme vložili nakrájané zemiaky, jemne posolené, a ďalej spolu paríme.
4.
Podávame s horčicou, nakrájanou cibuľou, prípadne feferónkami.
Dobrú chuť!