Plnená fašírka
Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,cesnak,hrášok mrazený,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 800 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
hrášok mrazený | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
mlieko nízkotučné 0,5% | 100 | mililitrov | |
olej slnečnicový | - | ||
rožok biely | 2 | kusy | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | 0 | ||
vajce slepačie | 5 | kusov | |
voda | - |
Recept
1.
rožok biely 2 kusy • mlieko nízkotučné 0,5% 100 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Rohlíky nakrájame a bez koncov ich vložíme do misy, kde ich zalejeme mliekom a zmiešame s vajíčkami.
2.
bravčové mleté mäso 800 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak 6 strúčikov • cibuľa 150 gramov
Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, na jemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a vytvoríme mäsové cesto.
3.
strúhanka • hrášok mrazený 150 gramov • vajce slepačie 3 kusy
Cesto preložíme z misy na plastovú doštičku, ktorú sme si posypali strúhankou, a rovnomerne ho rozotrieme do tvaru obdĺžnika. Na cesto poukladáme plnku - hrášok, vajíčka varené na tvrdo, môžeme tiež vložiť do fašírky varenú mrkvu, alebo údeninu.
4.
Dlhšie strany obdĺžnika z mäsa spojíme a rukami vytvarujeme valec - fašírku.
5.
olej slnečnicový • masť bravčová • strúhanka
Pekáč potrieme olejom, alebo vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pomocou plastovej dosky na ktorej sme fašírku pripravovali ju presunieme do pekáča. Vrch fašírky posypeme jemne strúhankou.
6.
Pečieme zakrytú v rozohriatej rúre na strednom stupni 50 minút. Potom ju odokryjeme, podlejeme cca 1,5 dcl vody a necháme fašírku zvrchu zapiecť cca 15 - 20 minút.
Dobrú chuť!