RECEPTY

Plnená fašírka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,cesnak,hrášok mrazený,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso800gramov
cesnak6strúčikov
cibuľa150gramov
hrášok mrazený150gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
mlieko nízkotučné 0,5%100mililitrov
olej slnečnicový-
rožok biely2kusy
soľ2čajové lyžičky
strúhanka0
vajce slepačie5kusov
voda-

 

Recept

1. 

rožok biely 2 kusy  mlieko nízkotučné 0,5% 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy

Rohlíky nakrájame a bez koncov ich vložíme do misy, kde ich zalejeme mliekom a zmiešame s vajíčkami.

2. 

bravčové mleté mäso 800 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak 6 strúčikov  cibuľa 150 gramov

Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, na jemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a vytvoríme mäsové cesto.

3. 

strúhanka  hrášok mrazený 150 gramov  vajce slepačie 3 kusy

Cesto preložíme z misy na plastovú doštičku, ktorú sme si posypali strúhankou, a rovnomerne ho rozotrieme do tvaru obdĺžnika. Na cesto poukladáme plnku - hrášok, vajíčka varené na tvrdo, môžeme tiež vložiť do fašírky varenú mrkvu, alebo údeninu.

4. 

Dlhšie strany obdĺžnika z mäsa spojíme a rukami vytvarujeme valec - fašírku.

5. 

olej slnečnicový  masť bravčová  strúhanka

Pekáč potrieme olejom, alebo vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pomocou plastovej dosky na ktorej sme fašírku pripravovali ju presunieme do pekáča. Vrch fašírky posypeme jemne strúhankou.

6. 

voda

Pečieme zakrytú v rozohriatej rúre na strednom stupni 50 minút. Potom ju odokryjeme, podlejeme cca 1,5 dcl vody a necháme fašírku zvrchu zapiecť cca 15 - 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies