svetvomne.sk

Údené s hrachovým pyré v parnom hrnci

     

Jednoducho a ľahko pripravený chutný obed s obľúbeným údeným mäsom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnakg
Hrášok1000gramov
Mlieko polotučné 1,5%2decilitre
Mäso údené400gramov
Soľg

1. Parenie hrášku a údeného

hrášok 1000 g  mäso údené 400 g

Do spodnej nádoby parného hrnca vysypeme mrazený alebo čerstvý hrach. Do vrchnej nádoby položíme údené mäso. Čas parenia nastavíme na 40 minút. Všetko spolu paríme 30 minút. Po uplynutí času parenia misku s hrachom odoberieme a údené mäso paríme ďalej.

Parenie hrášku a údeného

2. 

mlieko polotučné 1,5% 2 dl  soľ  cesnak

Hrach vsypeme do hrnca, pridáme mlieko, podľa chuti soľ a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmixujeme. Ak chceme pyré redšie môžeme pridať v potrebnom množstve vývar, ktorý nám vznikol v odkvapkávacej nádobe parného hrnca.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť