Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Bravčové mäso
Jednoducho a ľahko pripravený chutný obed s obľúbeným údeným mäsom.
recept,fotorecept,hrášok,mäso údené,cesnak,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
1. Parenie hrášku a údeného
hrášok 1000 gramov • mäso údené 400 gramov
Do spodnej nádoby parného hrnca vysypeme mrazený alebo čerstvý hrach. Do vrchnej nádoby položíme údené mäso. Čas parenia nastavíme na 40 minút. Všetko spolu paríme 30 minút. Po uplynutí času parenia misku s hrachom odoberieme a údené mäso paríme ďalej.
2.
mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre • soľ • cesnak
Hrach vsypeme do hrnca, pridáme mlieko, podľa chuti soľ a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmixujeme. Ak chceme pyré redšie môžeme pridať v potrebnom množstve vývar, ktorý nám vznikol v odkvapkávacej nádobe parného hrnca.
Dobrú chuť!
cesnak | - | ||
hrášok | 1000 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 2 | decilitre | |
mäso údené | 400 | gramov | |
soľ | - |