RECEPTY

Králik na smotane

Králik na smotane

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemné králičie mäsko v krémovej zeleninovej omáčke servírované s knedľou.

recept,fotorecept,králik ,smotana kyslá (14-18% tuku),Zajačie a králičie mäso

Zajačie a králičie mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

3

??

kusy

kcal

cibuľa

100

44

gramov

kcal

králik

1

??

kilogram

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

mrkva

200

90

gramov

kcal

múka hladká

45

157

gramov

kcal

ocot

5

32

polievkových lyžíc

kcal

petržlen

150

95

gramov

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

400

??

gramov

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

1

2210

liter

kcal

 

Recept

1. Príprava pácu

cibuľa 100 gramov  mrkva 200 gramov  petržlen 150 gramov  voda 1 liter  ocot 5 polievkových lyžíc  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, ocot, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a nálev - pác necháme vychladnúť.

Zeleninu očistíme, pokrájame, vložíme do...

2. Príprava králika

králik  1 kilogram

Králika umyjeme...

Králika umyjeme......

3. 

... a naporcujeme na menšie časti.

... a naporcujeme na menšie časti....

4. Napácovanie mäsa

Pripravené králičie mäso vložíme do nálevu a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chladničke.

Pripravené králičie mäso vložíme do nálevu...

5. Varenie

Králika v náleve uvaríme do mäkka (60-80 minút). Potom mäso a bobkový list z hrnca vyberieme...

Králika v náleve uvaríme do mäkka (60-80...

6. Príprava omáčky

... a zeleninu najemno ponorným mixérom zmixujeme.

... a zeleninu najemno ponorným mixérom...

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka hladká 45 gramov

V smotane a mlieku rozmiešame múku.

V smotane a mlieku rozmiešame múku....

8. 

soľ

Omáčku uvedieme do varu, prilejeme zátrepku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Podľa chuti dosolíme.

Omáčku uvedieme do varu, prilejeme zátrepku a...

9. 

Do horúcej omáčky povkladáme naspäť mäso, ktoré sa v nej prehreje, môžeme servírovať.

Do horúcej omáčky povkladáme naspäť mäso,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť