svetvomne.sk

Karfiolový smotanovo majonézový šalát

    

Chutný šalát k pečenému i vyprážanému mäsu.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
karfiol1.2kilogramu
korenie biele mleté1čajová lyžička
majonéza light200gramov
paprika zelená300gramov
paprika červená300gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)600gramov
syr Eidam200gramov
šunka bravčová dusená400gramov

1. 

karfiol 1.2 kilogramu

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme, vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme soľ a uvaríme do chrumkava. Pozor na rozvarenie. Scedíme, vychladíme a nasekáme.

2. 

paprika červená 300 gramov

Očistíme červenú papriku, umyjeme a nakrájame na menšie kocky.

3. 

paprika zelená 300 gramov

Tak isto ako červenú, pripravíme si aj zelenú papriku.

4. 

šunka bravčová dusená 400 gramov

Na kocky nakrájame šunku.

5. 

Všetky ingrediencie spolu dôkladne zmiešame.

6. 

syr Eidam 200 gramov

Na malé kocky pokrájame syr a vmiešame do šalátu.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 600 gramov  majonéza light 200 gramov  korenie biele mleté 1 čajová lyžička

Smotanu zamiešame s majonézou a bielym korením. Dresing vmiešame do šalátu a šalát vložíme do chladničky. Necháme 24 hodín odležať. Počas tohto času šalát niekoľkokrát premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť