svetvomne.sk

Čerešňový koláč

Recept na prípravu rýchleho koláča z čerešní na pudingu z kyslej smotany.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:    

 

 
 
Cukor kryštálový50gramov
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Maslo100gramov
Múka hladká250gramov
Puding vanilkový - prášok40gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
Soľ1štipka
Vajce slepačie2kusy
Čerešne250gramov
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 50 g  maslo 100 g  soľ 1 štipka

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  cukor kryštálový 2 PL  puding vanilkový - prášok 40 g

Smotanu, cukor a pudingový prášok spolu vymiešame.

4. 

Smotanový krém vlejeme na cesto.

5. 

čerešne 250 g  cukor kryštálový 1 ČL  škorica mletá ½ ČL

Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť