Čerešňový koláč
Recept na prípravu rýchleho koláča z čerešní na pudingu z kyslej smotany.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,smotana kyslá (14-18% tuku),čerešne,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
čerešne | 250 | gramov | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 50 gramov • maslo 100 gramov • soľ 1 štipka
Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2.
Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto.

3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Smotanu, cukor a pudingový prášok spolu vymiešame.

4.
Smotanový krém vlejeme na cesto.

5.
čerešne 250 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!