svetvomne.sk

Čerešňový koláč

    

Recept na prípravu rýchleho koláča z čerešní na pudingu z kyslej smotany.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový50gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor kryštálový1čajová lyžička
maslo100gramov
múka hladká250gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1štipka
vajce slepačie2kusy
čerešne250gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 50 gramov  maslo 100 gramov  soľ 1 štipka

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Smotanu, cukor a pudingový prášok spolu vymiešame.

4. 

Smotanový krém vlejeme na cesto.

5. 

čerešne 250 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť