svetvomne.sk

Bon Batatas von Forno

    

Sladké zemiaky zapekané s mrkvou, mletým mäsom, bešamelom a mozarellou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 25 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso800gramov
cibuľa300gramov
korenie biele mleté125čajových lyžičiek
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%½litra
mrkva800gramov
muškátový kvet½čajovej lyžičky
múka polohrubá2polievkové lyžice
olej slnečnicový½decilitra
olej slnečnicový2polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
syr Mozzarella-
zemiaky sladké - batáty800gramov

1. 

zemiaky sladké - batáty 800 gramov

Sladké zemiaky pečieme pri 160°C 10 minút.

2. 

mrkva 800 gramov

K zemiakom pridáme mrkvu a pečieme ďaľších 20 min.

3. 

Po ochladnutí zemiaky a mrkvu ošúpeme.

4. 

olej slnečnicový ½ decilitra  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky

Zemiaky nakrájame na 5mm krúžky a poukladáme na vymastený plech. Mrkvu nakrájame na prúžky a poukladáme na zemiaky. Osolíme a jemne okoreníme mletou rascou.

5. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 300 gramov  bravčové mleté mäso 800 gramov  korenie biele mleté 125 čajových lyžičiek  muškátový kvet ½ čajovej lyžičky  soľ

Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatova. Pridáme mleté mäso, biele korenie, muškátový kvet a soľ. Varíme do mäkka približne 20 minút.

6. 

maslo 50 gramov  múka polohrubá 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% ½ litra

V menšom hrnčeku si rozpustíme trochu masla a zasypeme lyžičkou hladkej múky. Rozmiešame a postupne za stáleho miešania pridáme mlieko. Po zhustnutí necháme vychladnúť.

7. 

syr Mozzarella

Na vrstvu zemiakov a mrkvy vytvoríme ďaľšiu vrstvu z mäsovej hmoty a ďaľšiu s bešamelom. Na vrch poukladáme plátky mozarelly.

8. 

Zapečieme v predohriatej rúre na 220°C približne 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť