svetvomne.sk

Bon Batatas von Forno

Sladké zemiaky zapekané s mrkvou, mletým mäsom, bešamelom a mozarellou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa300gramov
Korenie biele mleté125čajových lyžičiek
Maslo50gramov
Mlieko polotučné 1,5%½litra
Mrkva800gramov
Muškátový kvet½čajovej lyžičky
Mäso mleté800gramov
Múka polohrubá2polievkové lyžice
Olej slnečnicový½decilitra
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Rasca mletá¼čajovej lyžičky
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ
Syr mozzarella
Zemiaky sladké - batáty800gramov

1. 

zemiaky sladké - batáty 800 g

Sladké zemiaky pečieme pri 160°C 10 minút.

2. 

mrkva 800 g

K zemiakom pridáme mrkvu a pečieme ďaľších 20 min.

3. 

Po ochladnutí zemiaky a mrkvu ošúpeme.

4. 

olej slnečnicový ½ dl  soľ ½ ČL  rasca mletá ¼ ČL

Zemiaky nakrájame na 5mm krúžky a poukladáme na vymastený plech. Mrkvu nakrájame na prúžky a poukladáme na zemiaky. Osolíme a jemne okoreníme mletou rascou.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 300 g  mäso mleté 800 g  korenie biele mleté 125 ČL  muškátový kvet ½ ČL  soľ

Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatova. Pridáme mleté mäso, biele korenie, muškátový kvet a soľ. Varíme do mäkka približne 20 minút.

6. 

maslo 50 g  múka polohrubá 2 PL  mlieko polotučné 1,5% ½ l

V menšom hrnčeku si rozpustíme trochu masla a zasypeme lyžičkou hladkej múky. Rozmiešame a postupne za stáleho miešania pridáme mlieko. Po zhustnutí necháme vychladnúť.

7. 

syr Mozzarella

Na vrstvu zemiakov a mrkvy vytvoríme ďaľšiu vrstvu z mäsovej hmoty a ďaľšiu s bešamelom. Na vrch poukladáme plátky mozarelly.

8. 

Zapečieme v predohriatej rúre na 220°C približne 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť