RECEPTY

Sekaná na plechu

Sekaná na plechu

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,vajce slepačie,cibuľa,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
rožok biely3kusy
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

rožok biely 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  cibuľa 100 gramov

Pečivo nakrájame vložíme do misy a zalejeme mliekom. Pridáme vajcia a najemno pokrájanú cibuľu. Premiešame.

2. 

bravčové mleté mäso 800 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Potom pridáme mleté mäso, soľ, korenie a prelisovaný cesnak.

3. 

Zmes čo najjemnejšie zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Menší pekáč potrieme olejom a fašírku rovnomerne rozotrieme.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni zakrytú alobalom 30 minút.

6. 

Potom fašírku odokryjeme a ďalších 30 minút dopekáme.

7. 

Na posledných 10 minút zvýšime teplotu na maximum a zapečieme ju z vrchu do chrumkava.

8. 

Sekanú vyberieme z plechu a pokrájame. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies