svetvomne.sk

Sekaná na plechu

     

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso800gramov
Cesnak4strúčiky
Cibuľa100gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Rožok biely3kusy
Soľ2čajové lyžičky
Vajce slepačie3kusy

1. 

rožok biely 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  vajce slepačie 3 ks  cibuľa 100 g

Pečivo nakrájame vložíme do misy a zalejeme mliekom. Pridáme vajcia a najemno pokrájanú cibuľu. Premiešame.

2. 

bravčové mleté mäso 800 g  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 4 strúčiky

Potom pridáme mleté mäso, soľ, korenie a prelisovaný cesnak.

3. 

Zmes čo najjemnejšie zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

olej slnečnicový 2 PL

Menší pekáč potrieme olejom a fašírku rovnomerne rozotrieme.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni zakrytú alobalom 30 minút.

6. 

Potom fašírku odokryjeme a ďalších 30 minút dopekáme.

7. 

Na posledných 10 minút zvýšime teplotu na maximum a zapečieme ju z vrchu do chrumkava.

8. 

Sekanú vyberieme z plechu a pokrájame. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť