svetvomne.sk

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

    

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové mleté mäso1000gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%4decilitre
múka hladká-
rožok biely4kusy
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy

1. Príprava mäsovej zmesi

rožok biely 4 kusy  mlieko polotučné 1,5% 4 decilitre

Rožky nakrájame na tenšie kolieska, vložíme do hlbšej nádoby, pričom tvrdé okraje koncov rožkov vyhodíme. Zalejeme mliekom a necháme 2 minútky odstáť.

Príprava mäsovej zmesi

2. 

cibuľa 150 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak 3 strúčiky

Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Rožky v mlieku rukou najemno roztlačíme, pridáme vajcia, cibuľu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a strúhanku. Všetko spolu rozmiešame.

3. 

bravčové mleté mäso 1000 gramov

Nakoniec pridáme mleté mäso, znovu premiešame.

4. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v hladkej múke a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Guľky zakryjeme druhým plechom, alebo alobalom a vo vyhriatej rúre takto pečieme, na strednom stupni, 20 minút. Potom ich odokryjeme a ďalších 20 minút dopekáme, môžeme zvýšiť teplotu pečenia, aby boli pekné do hneda upečené.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť