Mäsové guľky s knedľou a omáčkou
Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)
recept,fotorecept,cibuľa,cesnak,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 1000 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 4 | decilitre | |
múka hladká | - | ||
rožok biely | 4 | kusy | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava mäsovej zmesi
rožok biely 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 4 decilitre
Rožky nakrájame na tenšie kolieska, vložíme do hlbšej nádoby, pričom tvrdé okraje koncov rožkov vyhodíme. Zalejeme mliekom a necháme 2 minútky odstáť.
2.
cibuľa 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cesnak 3 strúčiky
Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Rožky v mlieku rukou najemno roztlačíme, pridáme vajcia, cibuľu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a strúhanku. Všetko spolu rozmiešame.
4.
Z mäsovej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v hladkej múke a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Guľky zakryjeme druhým plechom, alebo alobalom a vo vyhriatej rúre takto pečieme, na strednom stupni, 20 minút. Potom ich odokryjeme a ďalších 20 minút dopekáme, môžeme zvýšiť teplotu pečenia, aby boli pekné do hneda upečené.
Dobrú chuť!