RECEPTY

Moravský vrabec

Moravský vrabec

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

recept,fotorecept,bravčové stehno,cibuľa,cibuľa,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Česká kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno

600

1026

gramov

kcal

cesnak

6

33

strúčikov

kcal

cibuľa

600

264

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

61

polievková lyžica

kcal

kapusta kvasená

500

100

gramov

kcal

korenie rasca celá

½

??

čajovej lyžičky

kcal

korenie rasca drvená

¼

1

čajovej lyžičky

kcal

masť bravčová

1

135

polievková lyžica

kcal

ocot

2

13

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

soľ

¼

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

2

442

decilitre

kcal

 

Recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 600 gramov  cesnak 6 strúčikov  korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame s cesnakom, soľou a rascou. Necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny.

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame...

2. 

cibuľa 300 gramov  voda 2 decilitre  masť bravčová 1 polievková lyžica

Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v pekáči pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, premiešame a prikryté pečieme pri 180 stupňoch cca hodinu.

Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v...

3. 

Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do ružova pri 250 stupňoch 10-15 minút.

Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do...

4. Príprava kapusty

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  korenie rasca celá ½ čajovej lyžičky  ocot 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  kapusta kvasená 500 gramov

Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch miestach prekrojíme, aby vznikli kratšie kúsky. Cibuľu zľahka osmažíme na oleji. Pridáme kapustu, rascu a dusíme 30 minút. Pred koncom dochutíme octom a cukrom.

Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť