RECEPTY

Adventný hruškový koláč z krehkého cesta

Adventný hruškový koláč z krehkého cesta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Dobrota plná šťavnatých hrušiek pri ktorej nikto nebude mať výčitky svedomia.

recept,fotorecept,múka hladká,orechy vlašské mleté,maslo,hrušky,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový60gramov
cukor kryštálový2polievkové lyžice
hrušky700gramov
korenie perníkové1čajová lyžička
maslo200gramov
múka hladká200gramov
orechy vlašské mleté100gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 200 gramov  orechy vlašské mleté 100 gramov  maslo 200 gramov  cukor kryštálový 60 gramov  vajce slepačie 1 kus

Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto spracujeme rýchlo, tuk sa rýchlo topí a pri pomalom spracovaní sa cesto lepí na ruky a trhá.

Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto...

2. Cesto rozvaľkáme

Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na hodinu do chladu. Schladené cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do čo najrozľahlejšieho tvaru (cesto sa začne po čase trhať). Rozvaľkané cesto prenesieme do kruhovej tortovej formy alebo inej formy na koláč, prstami pritlačíme a roztiahneme. Formu nepotierame tukom, cesto je dosť tukové.

Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na...

3. Plnka

hrušky 700 gramov

Ošúpeme a nakrájame na plátky hrušky (čerstvé alebo zavárané).

Ošúpeme a nakrájame na plátky hrušky...

4. 

cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  korenie perníkové 1 čajová lyžička

Na plát cesta v okrúhlej forme rozložíme hrušky, zasypeme cukrom zmiešaným s perníkovým korením.

Na plát cesta v okrúhlej forme rozložíme...

5. Pečenie

Prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme povrchu špajdľou. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 20-30 minút.

Prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť