Adventný hruškový koláč z krehkého cesta

Dobrota plná šťavnatých hrušiek pri ktorej nikto nebude mať výčitky svedomia.
recept,fotorecept,múka hladká,orechy vlašské mleté,maslo,hrušky,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
113 g
Energia porcie
314 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 2 121 | polievkové lyžice kcal | |
hrušky | 700 462 | gramov kcal | |
korenie perníkové | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 100 674 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 200 gramov • orechy vlašské mleté 100 gramov • maslo 200 gramov • cukor kryštálový 60 gramov • vajce slepačie 1 kus
Z daných ingrediencií spracujeme cesto. Cesto spracujeme rýchlo, tuk sa rýchlo topí a pri pomalom spracovaní sa cesto lepí na ruky a trhá.

2. Cesto rozvaľkáme
Vypracované cesto v tvare bochníka vložíme na hodinu do chladu. Schladené cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do čo najrozľahlejšieho tvaru (cesto sa začne po čase trhať). Rozvaľkané cesto prenesieme do kruhovej tortovej formy alebo inej formy na koláč, prstami pritlačíme a roztiahneme. Formu nepotierame tukom, cesto je dosť tukové.


4.
cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Na plát cesta v okrúhlej forme rozložíme hrušky, zasypeme cukrom zmiešaným s perníkovým korením.

5. Pečenie
Prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme povrchu špajdľou. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 20-30 minút.

Dobrú chuť!