Bielkové rezy

Viac ako 50 ročný originálny recept na skvelý Bielkový rez vhodný na slávnostné príležitosti a posedenia.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,cukor práškový,cukor práškový,tuk stužený - margarín,lekvár marhuľový,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 320 1242 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
káva čierna | 2 2 | polievkové lyžice kcal | |
lekvár marhuľový | 200 390 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 150 1011 | gramov kcal | |
strúhanka | 20 75 | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 200 1727 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 8 135 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 8 456 | kusov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Príprava korpusu
vaječný bielok 8 kusov • orechy vlašské mleté 150 gramov • cukor práškový 200 gramov • strúhanka 20 gramov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
Na prípravu korpusu potrebujeme tieto suroviny 8 vaječných bielkov, 200g práškového cukru, 150g mletých orechov, 20g strúhanky a jedna polievková lyžica maizeny.

2.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dobre šľaháme.

3.
Do tuhého snehu pridáme mleté orechy, preosiatu strúhanku, maizenu a zamiešame.

4.
Plech vymastíme, vysypeme strúhankou a nalejeme naň pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút.

5.
Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na tri rovnako široké pásy.

6. Príprava plnky
vaječný žĺtok 8 kusov • káva čierna 2 polievkové lyžice • cukor práškový 120 gramov • tuk stužený - margarín 200 gramov • cukor vanilkový 1 balíček
Na prípravu plnky potrebujeme 8 žĺtkov, 2 polievkové lyžice čiernej kávy, 120g práškového cukru, 200g margarínu Helia, 1 balíček Vanilkového cukru

7.
Žĺtky, čiernu kávu, cukor a vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme nad parou do husta, pridáme maizenu. Zmes necháme vychladnúť, pridáme Heliu a vymiešame do peny. Necháme stuhnúť v chlade.

8.
lekvár marhuľový 200 gramov
Spodný plát natrieme marhuľovým lekvárom, naň navrstvíme plnku, preložíme druhým plátom a ten znovu natrieme lekvárom a plnkou, prikryjeme vrchným plátom a zvyškom plnky pokryjeme celý rez aj po bokoch.

9.
Rez môžeme vhodne ozdobiť napríklad strúhanou čokoládou, necháme stuhnúť v chladničke a po hodine môžeme servírovať.

Dobrú chuť!