svetvomne.sk

Jablkový koláč s orechmi

     

Vynikajúci koláč z tvarohového cesta, plný bohatej jablkovo-orechovej plnky.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrón1kus
Cukor práškový60gramov
Cukor trstinový100gramov
Jablká650gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
Maslo100gramov
Maslo
Múka hladká240gramov
Múka hladká
Orechy vlašské mleté120gramov
Strúhanka1polievková lyžica
Tvaroh jemný mäkký100gramov
Vajce slepačie1kus
Voda6polievkových lyžíc
Škorica mletá½čajovej lyžičky
Škrob kukuričný40gramov

1. 

múka hladká 240 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  maslo 100 g  cukor práškový 60 g  tvaroh jemný mäkký 100 g  voda 6 PL

Do misy nasypeme múku a zmiešame ju so sódou bikarbónou. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, cukor a tvaroh. Vypracujeme cesto.

2. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 20 minút postáť v chlade.

3. 

orechy vlašské mleté 120 g

Orechy pomelieme.

4. 

jablká 650 g  citrón 1 ks

Jablká ošúpeme, postrúhame na hrubo a pridáme šťavu z jedného citróna. Premiešame.

5. 

múka hladká

Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na tenkej podložke, posypanej múkou, na veľkosť plechu. Do cesta povykrajujeme malé kvety, alebo iné tvary. Cesto aj s doštičkou vložíme na chvíľu do mrazničky.

6. 

maslo  múka hladká

Rozvaľkáme druhú polovicu cesta a vložíme ju do vymasteného, múkou vysypaného plechu (25x38 cm).

7. 

škorica mletá ½ ČL  cukor trstinový 100 g  škrob kukuričný 40 g  strúhanka 1 PL

Do jabĺk pridáme škoricu, cukor, orechy, kukuričný škrob a strúhanku. Premiešame.

8. 

Jablkovo-orechovú plnku rovnomerne rozložíme na cesto.

9. 

Cesto z mrazničky preložíme na plnku a okraje utlačíme.

10. 

vajce slepačie 1 ks

Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

11. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

12. 

Z vychladeného koláča jemne odkrojíme kraje a pokrájame na porcie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť