Jablkový koláč s orechmi

Vynikajúci koláč z tvarohového cesta, plný bohatej jablkovo-orechovej plnky.
recept,fotorecept,jablká,orechy vlašské mleté,tvaroh jemný mäkký,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 100 396 | gramov kcal | |
jablká | 650 397 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 240 833 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
orechy vlašské mleté | 120 809 | gramov kcal | |
strúhanka | 1 56 | polievková lyžica kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 100 119 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 6 0 | polievkových lyžíc kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal | |
škrob kukuričný | 40 145 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 240 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • maslo 100 gramov • cukor práškový 60 gramov • tvaroh jemný mäkký 100 gramov • voda 6 polievkových lyžíc
Do misy nasypeme múku a zmiešame ju so sódou bikarbónou. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, cukor a tvaroh. Vypracujeme cesto.

2.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 20 minút postáť v chlade.


4.
jablká 650 gramov • citrón 1 kus
Jablká ošúpeme, postrúhame na hrubo a pridáme šťavu z jedného citróna. Premiešame.

5.
Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na tenkej podložke, posypanej múkou, na veľkosť plechu. Do cesta povykrajujeme malé kvety, alebo iné tvary. Cesto aj s doštičkou vložíme na chvíľu do mrazničky.

6.
Rozvaľkáme druhú polovicu cesta a vložíme ju do vymasteného, múkou vysypaného plechu (25x38 cm).

7.
škorica mletá ½ čajovej lyžičky • cukor trstinový 100 gramov • škrob kukuričný 40 gramov • strúhanka 1 polievková lyžica
Do jabĺk pridáme škoricu, cukor, orechy, kukuričný škrob a strúhanku. Premiešame.

8.
Jablkovo-orechovú plnku rovnomerne rozložíme na cesto.

9.
Cesto z mrazničky preložíme na plnku a okraje utlačíme.


11.
Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

12.
Z vychladeného koláča jemne odkrojíme kraje a pokrájame na porcie.

Dobrú chuť!