svetvomne.sk

Tvarohový veľkonočný mazanec

Tvarohový veľkonočný mazanec

    

Jemný chutný koláč vhodný na pečenie hocikedy cez rok, nielen na sviatky.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Koláče  Veľkonočné  

 

1. 

maslo 80 gramov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom.

2. 

vajce slepačie 2 kusy

Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si necháme na potretie. Vajcia dohladka vmiešame do tvarohu.

3. 

cukor práškový 80 gramov  múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme tuhšie cesto.

4. 

hrozienka 50 gramov  kandizované ovocie mix 50 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Hrozienka môžeme podľa chuti namočiť aj do rumu.

5. 

Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 - 20 minút odpočívať.

6. 

mandle lupienky 2 polievkové lyžice

Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme.

7. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50 - 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo netmavol.

8. 

cukor vanilkový

Upečený môžeme cez stred jemne pocukrovať a necháme ho dobre vychladnúť.

Dobrú chuť!

cukor práškový80gramov
cukor vanilkový-
hrozienka50gramov
kandizované ovocie mix50gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mandle lupienky2polievkové lyžice
maslo80gramov
múka polohrubá250gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť