Tvarohový veľkonočný mazanec
Jemný chutný koláč vhodný na pečenie hocikedy cez rok, nielen na sviatky.
recept,fotorecept,kandizované ovocie mix,múka polohrubá,tvaroh jemný mäkký,Koláče,Veľkonočné
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukor vanilkový | - | ||
hrozienka | 50 | gramov | |
kandizované ovocie mix | 50 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
mandle lupienky | 2 | polievkové lyžice | |
maslo | 80 | gramov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
vajce slepačie 2 kusy
Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si necháme na potretie. Vajcia dohladka vmiešame do tvarohu.
3.
cukor práškový 80 gramov • múka polohrubá 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme tuhšie cesto.
4.
hrozienka 50 gramov • kandizované ovocie mix 50 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Hrozienka môžeme podľa chuti namočiť aj do rumu.
5.
Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 - 20 minút odpočívať.
6.
mandle lupienky 2 polievkové lyžice
Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50 - 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo netmavol.
Dobrú chuť!