RECEPTY

Tvarohový veľkonočný mazanec

Tvarohový veľkonočný mazanec

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný chutný koláč vhodný na pečenie hocikedy cez rok, nielen na sviatky.

recept,fotorecept,kandizované ovocie mix,múka polohrubá,tvaroh jemný mäkký,Koláče,Veľkonočné

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

80

311

gramov

kcal

cukor vanilkový

0

??

kcal

hrozienka

50

142

gramov

kcal

kandizované ovocie mix

50

155

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

??

balíček

kcal

mandle lupienky

2

187

polievkové lyžice

kcal

maslo

80

588

gramov

kcal

múka polohrubá

250

890

gramov

kcal

rum tmavý

2

72

polievkové lyžice

kcal

tvaroh jemný mäkký

250

298

gramov

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. 

maslo 80 gramov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom.

Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom....

2. 

vajce slepačie 2 kusy

Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si necháme na potretie. Vajcia dohladka vmiešame do tvarohu.

Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si...

3. 

cukor práškový 80 gramov  múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme tuhšie cesto.

Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a...

4. 

hrozienka 50 gramov  kandizované ovocie mix 50 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Hrozienka môžeme podľa chuti namočiť aj do rumu.

Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a...

5. 

Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 - 20 minút odpočívať.

Bochník položíme na plech vystlaný papierom na...

6. 

mandle lupienky 2 polievkové lyžice

Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme.

Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom,...

7. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50 - 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo netmavol.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50...

8. 

cukor vanilkový

Upečený môžeme cez stred jemne pocukrovať a necháme ho dobre vychladnúť.

Upečený môžeme cez stred jemne pocukrovať a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť