RECEPTY

Polievka z veľkej strakatej fazule

Polievka z veľkej strakatej fazule

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

recept,fotorecept,fazuľa veľká strakatá ,mäso údené,zemiaky,Strukovinové polievky,Sezónne recepty,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list2kusy
cesnak20gramov
cibuľa150gramov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
fazuľa veľká strakatá 350gramov
korenie majorán sušený2polievkové lyžice
masť bravčová30gramov
mäso údené1kilogram
múka hladká100gramov
paprika červená mletá4čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
soľ zeleninová Natur-
voda-
voda4litre
zemiaky700gramov

 

Recept

1. 

fazuľa veľká strakatá  350 gramov  voda  voda 2.5 litra  bobkový list 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky

Fazuľu preberieme, zalejeme studenou vodou a necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, napučať. Pred varením vodu zlejeme, nalejeme čerstvú, pridáme bobkový list, soľ a fazuľu do mäkka uvaríme (cca 1 hodinu).

2. 

mäso údené 1 kilogram

Údené mäso vložíme do studenej vody a uvaríme do mäkka (cca 1-1,5 hodiny).

3. 

zemiaky 700 gramov

Očistíme zemiaky, umyjeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme ich k fazuli a varíme do zmäknutia zemiakov (cca 20 minút).

4. 

Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na kocky.

5. 

cibuľa 150 gramov  masť bravčová 30 gramov  múka hladká 100 gramov

Cibuľu očistíme a opražíme na oleji. Pridáme múku a osmažíme.

6. 

paprika červená mletá 4 čajové lyžičky  voda 1.5 litra

Hrniec zložíme z ohňa, primiešame papriku a zalejeme horúcou vodou.

7. 

Hrniec vrátime na oheň a zápražku rozvaríme. K fazuli a zemiakom pridáme údené mäso.

8. 

Zápražku precedíme do polievky, prevaríme.

9. 

cesnak 20 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, cukor...

10. 

korenie majorán sušený 2 polievkové lyžice  soľ zeleninová Natur

... a majorán. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť