svetvomne.sk

Polievka z veľkej strakatej fazule

     

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cesnak20gramov
Cibuľa150gramov
Cukor kryštálový2čajové lyžičky
Fazuľa veľká strakatá 350gramov
Korenie majorán sušený2polievkové lyžice
Masť bravčová30gramov
Mäso údené1kilogram
Múka hladká100gramov
Paprika červená mletá4čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Soľ zeleninová natur
Voda
Voda4litre
Zemiaky700gramov

1. 

fazuľa veľká strakatá  350 g  voda  voda 2.5 l  bobkový list 2 ks  soľ 2 ČL

Fazuľu preberieme, zalejeme studenou vodou a necháme niekoľko hodín, najlepšie cez noc, napučať. Pred varením vodu zlejeme, nalejeme čerstvú, pridáme bobkový list, soľ a fazuľu do mäkka uvaríme (cca 1 hodinu).

2. 

mäso údené 1 kg

Údené mäso vložíme do studenej vody a uvaríme do mäkka (cca 1-1,5 hodiny).

3. 

zemiaky 700 g

Očistíme zemiaky, umyjeme a pokrájame na drobné kocky. Pridáme ich k fazuli a varíme do zmäknutia zemiakov (cca 20 minút).

4. 

Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na kocky.

5. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 30 g  múka hladká 100 g

Cibuľu očistíme a opražíme na oleji. Pridáme múku a osmažíme.

6. 

paprika červená mletá 4 ČL  voda 1.5 l

Hrniec zložíme z ohňa, primiešame papriku a zalejeme horúcou vodou.

7. 

Hrniec vrátime na oheň a zápražku rozvaríme. K fazuli a zemiakom pridáme údené mäso.

8. 

Zápražku precedíme do polievky, prevaríme.

9. 

cesnak 20 g  cukor kryštálový 2 ČL

Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, cukor...

10. 

korenie majorán sušený 2 PL  soľ zeleninová Natur

... a majorán. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť