svetvomne.sk

Tmavá fazuľová polievka

     

Hustá fazuľová polievka so zeleninou. Podľa chuti môžeme podávať s kyslou smotanou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cesnak2strúčiky
Fazuľa veľká strakatá 150gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mrkva100gramov
Múka hladká1.5polivkovej lyžice
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika60gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Pór60gramov
Soľ¾čajovej lyžičky
Soľ
Voda1150mililitrov
Zemiaky250gramov

1. 

fazuľa veľká strakatá  150 g  bobkový list 2 ks  soľ ¾ ČL  voda 750 ml

Fazuľu namočíme na 24 hodín do studenej vody. Vodu zlejeme, pridáme čerstvú v predpísanom množstve, osolíme, pridáme bobkový list a uvaríme za hodinu takmer do mäkka.

2. 

mrkva 100 g  zemiaky 250 g

Očistíme mrkvu a zemiaky. Umyjeme a pokrájame.

3. 

Zeleninu pridáme k fazuli a ďalej spolu varíme asi 20-30 minút, do zmäknutia.

4. 

paprika 60 g  pór 60 g

Papriku a pór očistíme, umyjeme a nadrobno pokrájame.

5. 

cesnak 2 strúčiky  olej slnečnicový 3 PL

Cesnak očistíme, postrúhame a osmažíme na oleji.

6. 

múka hladká 1.5 PL  paprika červená mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pridáme papriku, pór a smažíme do mäkka. Prisypeme múku, mletú červenú papriku a korenie. Premiešame...

7. 

voda 400 ml

...prilejeme vodu a rozvaríme.

8. 

soľ

Zápražku necedíme, ale spolu so zeleninou ju vlejeme do polievky. Prevaríme a podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť