RECEPTY

Miso polievka s tofu

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

recept,fotorecept,Miso pasta,Strukovinové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Awase Dashi recept1liter
Iriko Dashi recept
Kombu Dashi recept
Miso pasta2polievkové lyžice
morské riasy Wakame5čajových lyžičiek
tofu biele200gramov

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 liter  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.

2. 

Miso pasta 2 polievkové lyžice

Cez sitko vmiešame do polievky miso pastu.

3. 

tofu biele 200 gramov

Tofu nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky.

4. 

Polievku privedieme k varu a odstavíme.

5. 

morské riasy Wakame 5 čajových lyžičiek

Riasy nakrájame na malé kúsky. Sú dehydrované a v polievke výrazne zväčšia svoj objem.

6. Servírovanie Miso polievky

Do misky vložíme trochu sušených rias a zalejeme horúcou polievkou. Riasy behom pár minút do seba nasajú tekutinu a zmäknú.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies