svetvomne.sk

Miso polievka s tofu

    

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Awase Dashi recept1liter
Iriko Dashi recept
Kombu Dashi recept
Miso pasta2polievkové lyžice
morské riasy Wakame5čajových lyžičiek
tofu biele200gramov

1. 

Awase Dashi recept 1 liter  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pre polievku Miso je vývar - dashi. Môžete si vybrať z viacerých alternatív, vrátane vegánskych.

2. 

Miso pasta 2 polievkové lyžice

Cez sitko vmiešame do polievky miso pastu.

3. 

tofu biele 200 gramov

Tofu nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky.

4. 

Polievku privedieme k varu a odstavíme.

5. 

morské riasy Wakame 5 čajových lyžičiek

Riasy nakrájame na malé kúsky. Sú dehydrované a v polievke výrazne zväčšia svoj objem.

6. Servírovanie Miso polievky

Do misky vložíme trochu sušených rias a zalejeme horúcou polievkou. Riasy behom pár minút do seba nasajú tekutinu a zmäknú.

Servírovanie Miso polievky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť