Kombu Dashi
Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
recept,fotorecept,morské riasy Kombu,Zeleninové polievky,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Japonská kuchyňa
Kategórie
Zeleninové polievky › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Japonská kuchyňa › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa ›
Recept
1.
morské riasy Kombu 20 gramov
Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.
2.
Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.
4.
Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.
5.
Hotový vývar precedíme cez papierovú kuchynskú servítku.
Dobrú chuť!