svetvomne.sk

Kombu Dashi

     

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Morské riasy kombu20gramov
Voda1liter

1. 

morské riasy Kombu 20 g

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

3. 

voda 1 l

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

5. 

Hotový vývar precedíme cez papierovú kuchynskú servítku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť