Kapustová tukožrútska polievka
Magická polievka, ktorá odľahčí vaše telo po dňoch hodovania. Je síce hlavnou súčasťou tzv.Kapustovej diéty, ale aj 1 - 2 dni jej konzumácie dokážu urobiť svoje.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 500 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 1500 | gramov | |
korenie chilli | - | ||
korenie karí | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
paprika | 100 | gramov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
voda | 3.5 | litra | |
zeler | 150 | gramov |
Recept
1. Príprava zeleniny
kapusta hlávková biela 1500 gramov • cibuľa 500 gramov • paprika 100 gramov • zeler 150 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. K základným surovinám môžeme pridať aj mrkvu, petržlen a cesnak.
2.
voda 3.5 litra • paradajky sterilizované 400 gramov • korenie čierne mleté • korenie chilli • korenie karí
Zeleninu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme konzervu zaváraných paradajok. Všetko spolu varíme po uvedení do varu 25 minút. Polievka by sa nemala soliť, ale môžeme do nej pridať podľa chuti koreniny.
3. Podávame
Polievku podávame vždy keď nás chytí hlad. Niekoľkokrát za deň. Dôležité je pri jej konzumácii piť veľa tekutín, nakoľko má odvodňujúce účinky. Jej jedno až dvojdňová konzumácia je vhodným štartom aj v prípade držania redukčne diéty. Prvý deň konzumácie môžeme k nej jesť aj ovocie, okrem banánov a melónov. Druhý deň si môžeme pridať aj čerstvú zeleninu.
Dobrú chuť!