Paradajková polievka s mladou cibuľkou
Svieža letná polievka.
recept,fotorecept,cibuľka jarná,paradajkový pretlak,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
ocot | - | ||
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 1 | kilogram | |
paradajky | 300 | gramov | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 750 | mililitrov | |
škrob kukuričný | 20 | gramov |
Recept
1.
cibuľka jarná 100 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový 50 gramov
Mladú cibuľku zbavíme korienkov, poškodeného obalu a malej časti vňate. Potom ju umyjeme, pokrájame a osmažíme na olivovom oleji. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť.
2.
paradajkový pretlak 1 kilogram • voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
K cibuľke pridáme paradajkový pretlak, vodu, soľ a privedieme do varu.
3.
paradajky 300 gramov
Medzitým si horúcou vodou zalejeme paradajky. Necháme ich chvíľu postáť vo vode, potom ich ošúpeme, pokrájame...
4.
...a pridáme do polievky. 10 minút varíme.
5.
voda 250 mililitrov • škrob kukuričný 20 gramov
Vo vode rozmiešame kukuričný škrob a polievku ľahko zahustíme.
6.
petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • soľ • ocot
Do hotovej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti dosolíme a okyslíme octom.
Dobrú chuť!