svetvomne.sk

Paradajková polievka s mladou cibuľkou

    

Svieža letná polievka.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľka jarná100gramov
cukor kryštálový50gramov
ocot-
olej olivový2polievkové lyžice
paradajkový pretlak1kilogram
paradajky300gramov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda750mililitrov
škrob kukuričný20gramov

1. 

cibuľka jarná 100 gramov  olej olivový 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 50 gramov

Mladú cibuľku zbavíme korienkov, poškodeného obalu a malej časti vňate. Potom ju umyjeme, pokrájame a osmažíme na olivovom oleji. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť.

2. 

paradajkový pretlak 1 kilogram  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

K cibuľke pridáme paradajkový pretlak, vodu, soľ a privedieme do varu.

3. 

paradajky 300 gramov

Medzitým si horúcou vodou zalejeme paradajky. Necháme ich chvíľu postáť vo vode, potom ich ošúpeme, pokrájame...

4. 

...a pridáme do polievky. 10 minút varíme.

5. 

voda 250 mililitrov  škrob kukuričný 20 gramov

Vo vode rozmiešame kukuričný škrob a polievku ľahko zahustíme.

6. 

petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  soľ  ocot

Do hotovej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti dosolíme a okyslíme octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť