RECEPTY

Polievka z hlávkovej kapusty

Polievka z hlávkovej kapusty

Hustá polievka, plná zeleniny a s nízkou energetickou hodnotou. Vhodná a nápomocná pri snahe znížiť svoju telesnú váhu. Polievku môžeme konzumovať aj viackrát počas dňa a nahradiť ňou viac kalorické pokrmy.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cibuľa,zeler,mrkva,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa400gramov
kapusta hlávková biela800gramov
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rasca mletá1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva400gramov
olej olivový1polievková lyžica
paradajkový pretlak200mililitrov
paradajky300gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda-
zeler200gramov

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 800 gramov  cibuľa 400 gramov  zeler 200 gramov  mrkva 400 gramov

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

Kapustu,...

3. 

...a cibuľu nakrájame na tenko pomocou kuchynského robota.

4. 

Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezančeky.

5. 

voda  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička

Zeleninu vložíme do hrnca, prilejeme vodu zarovno zeleniny. Pridáme soľ, rascu, korenie a kurkumu. Uvedieme do varu a za občasného miešania varíme 30 minút.

6. 

paradajky 300 gramov  paradajkový pretlak 200 mililitrov

Paradajky zalejeme horúcou vodou a ošúpeme. Pokrájame nadrobno. Pridáme ich do polievky spolu s 200 ml paradajkového pretlaku. Na prípravu môžeme použiť namiesto čerstvých paradajok, paradajky konzervované. Premiešame a varíme spolu ďalších 10 minút.

7. 

olej olivový 1 polievková lyžica

Nakoniec vmiešame do polievky lyžicu oleja.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies