Polievka z hlávkovej kapusty

Hustá polievka, plná zeleniny a s nízkou energetickou hodnotou. Vhodná a nápomocná pri snahe znížiť svoju telesnú váhu. Polievku môžeme konzumovať aj viackrát počas dňa a nahradiť ňou viac kalorické pokrmy.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cibuľa,zeler,mrkva,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Zeler › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Cibuľa › Sezóna - Paradajky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 400 176 | gramov kcal | |
kapusta hlávková biela | 800 232 | gramov kcal | |
korenie kurkuma | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
korenie rasca mletá | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 400 180 | gramov kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
paradajkový pretlak | 200 136 | mililitrov kcal | |
paradajky | 300 75 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zeler | 200 100 | gramov kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 800 gramov • cibuľa 400 gramov • zeler 200 gramov • mrkva 400 gramov
Zeleninu očistíme a umyjeme.

2.
Kapustu,...

3.
...a cibuľu nakrájame na tenko pomocou kuchynského robota.

4.
Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezančeky.

5.
voda • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička
Zeleninu vložíme do hrnca, prilejeme vodu zarovno zeleniny. Pridáme soľ, rascu, korenie a kurkumu. Uvedieme do varu a za občasného miešania varíme 30 minút.

6.
paradajky 300 gramov • paradajkový pretlak 200 mililitrov
Paradajky zalejeme horúcou vodou a ošúpeme. Pokrájame nadrobno. Pridáme ich do polievky spolu s 200 ml paradajkového pretlaku. Na prípravu môžeme použiť namiesto čerstvých paradajok, paradajky konzervované. Premiešame a varíme spolu ďalších 10 minút.


Dobrú chuť!