RECEPTY

Teľací vývar so zeleninou

Teľací vývar so zeleninou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

recept,fotorecept,teľacie kosti na polievku,teľacie rebrá,mrkva,petržlen,kaleráb,zeler,cibuľa,cesnak,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa100gramov
kaleráb150gramov
mrkva250gramov
petržlen150gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
teľacie kosti na polievku2kusy
teľacie rebrá500gramov
voda2.5litra
zeler100gramov

 

Recept

1. 

teľacie kosti na polievku 2 kusy  teľacie rebrá 500 gramov  mrkva 250 gramov  petržlen 150 gramov  kaleráb 150 gramov  zeler 100 gramov  cibuľa 100 gramov  cesnak 2 strúčiky  voda 2.5 litra  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Mäso a kosti umyjeme a vložíme do hrnca. Zeleninu očistíme, umyjeme a pridáme v celku k mäsu. Prilejeme studenú vodu a osolíme.

Mäso a kosti umyjeme a vložíme do hrnca....

2. 

Pomaly necháme zovrieť, aby sa polievka nezakalila. Na miernom plameni varíme zakryté 1,5 hodiny.

Pomaly necháme zovrieť, aby sa polievka...

3. 

Z uvarenej polievky vyberieme zeleninu, mäso a kosti.

Z uvarenej polievky vyberieme zeleninu, mäso a...

4. 

Vývar scedíme. Časť vývaru môžeme použiť pri príprave iného jedla, napríklad namiesto vody pri príprave gulášu.

Vývar scedíme. Časť vývaru môžeme použiť...

5. 

Zeleninu, okrem cibule a cesnaku, nadrobno nakrájame.

Zeleninu, okrem cibule a cesnaku, nadrobno...

6. 

Mäso oberieme a nakrájame.

Mäso oberieme a nakrájame....

7. 

Z vývaru si odoberieme množstvo, ktoré chceme použiť na polievku a pridáme do neho zeleninu a mäso v množstve podľa chuti. Podľa toho ako chceme mať polievku pri podávaní hustú.

Z vývaru si odoberieme množstvo, ktoré chceme...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť