svetvomne.sk

Teľací vývar so zeleninou

     

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa100gramov
Kaleráb150gramov
Mrkva250gramov
Petržlen150gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Teľacie kosti na polievku2kusy
Teľacie rebrá500gramov
Voda2.5litra
Zeler100gramov

1. 

teľacie kosti na polievku 2 ks  teľacie rebrá 500 g  mrkva 250 g  petržlen 150 g  kaleráb 150 g  zeler 100 g  cibuľa 100 g  cesnak 2 strúčiky  voda 2.5 l  soľ 1.5 ČL

Mäso a kosti umyjeme a vložíme do hrnca. Zeleninu očistíme, umyjeme a pridáme v celku k mäsu. Prilejeme studenú vodu a osolíme.

2. 

Pomaly necháme zovrieť, aby sa polievka nezakalila. Na miernom plameni varíme zakryté 1,5 hodiny.

3. 

Z uvarenej polievky vyberieme zeleninu, mäso a kosti.

4. 

Vývar scedíme. Časť vývaru môžeme použiť pri príprave iného jedla, napríklad namiesto vody pri príprave gulášu.

5. 

Zeleninu, okrem cibule a cesnaku, nadrobno nakrájame.

6. 

Mäso oberieme a nakrájame.

7. 

Z vývaru si odoberieme množstvo, ktoré chceme použiť na polievku a pridáme do neho zeleninu a mäso v množstve podľa chuti. Podľa toho ako chceme mať polievku pri podávaní hustú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť