Teľací vývar so zeleninou
Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.
recept,fotorecept,teľacie kosti na polievku,teľacie rebrá,mrkva,petržlen,kaleráb,zeler,cibuľa,cesnak,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Mäsové polievky
Kategórie
Mäsové polievky Bezlaktózové Bezlepkové Sezónne recepty Sezóna - Kaleráb Sezóna - Zeler Sezóna - Mrkva Sezóna - Cesnak Sezóna - Cibuľa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
kaleráb | 150 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
petržlen | 150 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
teľacie kosti na polievku | 2 | kusy | |
teľacie rebrá | 500 | gramov | |
voda | 2.5 | litra | |
zeler | 100 | gramov |
Recept
1.
teľacie kosti na polievku 2 kusy • teľacie rebrá 500 gramov • mrkva 250 gramov • petržlen 150 gramov • kaleráb 150 gramov • zeler 100 gramov • cibuľa 100 gramov • cesnak 2 strúčiky • voda 2.5 litra • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Mäso a kosti umyjeme a vložíme do hrnca. Zeleninu očistíme, umyjeme a pridáme v celku k mäsu. Prilejeme studenú vodu a osolíme.
2.
Pomaly necháme zovrieť, aby sa polievka nezakalila. Na miernom plameni varíme zakryté 1,5 hodiny.
3.
Z uvarenej polievky vyberieme zeleninu, mäso a kosti.
4.
Vývar scedíme. Časť vývaru môžeme použiť pri príprave iného jedla, napríklad namiesto vody pri príprave gulášu.
5.
Zeleninu, okrem cibule a cesnaku, nadrobno nakrájame.
6.
Mäso oberieme a nakrájame.
7.
Z vývaru si odoberieme množstvo, ktoré chceme použiť na polievku a pridáme do neho zeleninu a mäso v množstve podľa chuti. Podľa toho ako chceme mať polievku pri podávaní hustú.
Dobrú chuť!