RECEPTY

Teľací vývar so zeleninou

Teľací vývar so zeleninou

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

recept,fotorecept,teľacie kosti na polievku,teľacie rebrá,mrkva,petržlen,kaleráb,zeler,cibuľa,cesnak,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa100gramov
kaleráb150gramov
mrkva250gramov
petržlen150gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
teľacie kosti na polievku2kusy
teľacie rebrá500gramov
voda2.5litra
zeler100gramov

 

Recept

1. 

teľacie kosti na polievku 2 kusy  teľacie rebrá 500 gramov  mrkva 250 gramov  petržlen 150 gramov  kaleráb 150 gramov  zeler 100 gramov  cibuľa 100 gramov  cesnak 2 strúčiky  voda 2.5 litra  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Mäso a kosti umyjeme a vložíme do hrnca. Zeleninu očistíme, umyjeme a pridáme v celku k mäsu. Prilejeme studenú vodu a osolíme.

2. 

Pomaly necháme zovrieť, aby sa polievka nezakalila. Na miernom plameni varíme zakryté 1,5 hodiny.

3. 

Z uvarenej polievky vyberieme zeleninu, mäso a kosti.

4. 

Vývar scedíme. Časť vývaru môžeme použiť pri príprave iného jedla, napríklad namiesto vody pri príprave gulášu.

5. 

Zeleninu, okrem cibule a cesnaku, nadrobno nakrájame.

6. 

Mäso oberieme a nakrájame.

7. 

Z vývaru si odoberieme množstvo, ktoré chceme použiť na polievku a pridáme do neho zeleninu a mäso v množstve podľa chuti. Podľa toho ako chceme mať polievku pri podávaní hustú.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť