svetvomne.sk

Hovädzia polievka

    

Polievku podávame s pečeňovými alebo krupicovými haluškami.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa80gramov
hovädzie predné500gramov
kaleráb100gramov
mrkva250gramov
petržlen250gramov
soľ2čajové lyžičky
voda2500mililitrov
zeler50gramov
zemiaky200gramov

1. 

mrkva 250 gramov  petržlen 250 gramov  cibuľa 80 gramov  zemiaky 200 gramov  kaleráb 100 gramov  zeler 50 gramov  hovädzie predné 500 gramov

Zeleninu očistíme, umyjeme a vložíme v celku do hrnca. Pridáme umyté mäso.

2. 

voda 2500 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky

Obsah hrnca zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a pomalým zahrievaním (aby sa nám polievka nezakalila) privedieme do varu. Teplotu stiahneme a za mierneho varu varíme cca 1,5 hodiny. Hrniec čiastočne zakryjeme tak, aby mohla unikať para a polievka nevykypela. Zo začiatku z povrchu polievky pozbierame lyžicou penu - vyzrážanú krv z mäsa.

3. 

Po uvarení polievku precedíme cez sitko. Zeleninu a mäso nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť