svetvomne.sk

Jednoduchá kuracia polievka

    

Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa50gramov
kel ružičkový5kusov
korenie nové - pimentovník pravý2kusy
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
korenie čierne celé6kusov
kuracie chrbáty3kusy
mrkva3kusy
petržlen1kus
soľ¾čajovej lyžičky
voda1.5
zeler150gramov

1. Vývar

voda 1.5 L  kuracie chrbáty 3 kusy  soľ ¾ čajovej lyžičky  korenie čierne celé 6 kusov  korenie nové - pimentovník pravý 2 kusy  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky

Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, pridáme soľ a necháme zovrieť. Po zovretí odoberieme penu, pridáme korenie, rascu a na najmenšom plameni varíme asi hodinu, aby bol vývar číry.

Vývar

2. 

mrkva 3 kusy  petržlen 1 kus  zeler 150 gramov  cibuľa 50 gramov  kel ružičkový 5 kusov

Po hodine polievku precedíme, chrbty vyberieme (oberieme mäso a vrátime do polievky), pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, malú cibuľu a ružičkový kel (ak chceme polievku silnejšiu pridáme jeden slepačí bujón). Varíme do zmäknutia zeleniny asi 20 minút.

3. 

Pred dovarením polievku dochutíme korením, zeleninovou soľou podľa chuti a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s polievkovými cestovinami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť