svetvomne.sk

Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami

    

Výborná kuracia polievka s mäsom, zeleninou a s vlastnoručne pripravenými domácimi rezancami.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

kuracie chrbáty 400 gramov  soľ

Umyté kuracie drobky zalejeme približne 2 litrami vody a dáme ich variť. Keď začnú vrieť, z polievky odoberieme penu. Pridáme soľ a necháme pomaly vrieť.

2. 

cibuľa 1 kus  cesnak 1 štipka  zemiaky 1 kus  mrkva 3 kusy  petržlen 1 kus  korenie rasca drvená 1 štipka  korenie nové - pimentovník pravý 1 kus  korenie čierne celé 5 kusov  soľ zeleninová 2 polievkové lyžice  bujón kurací 1 kus

Do polievky pridáme očistenú cibuľu, cesnak, zemiak, očistenú koreňovú zeleninu a kurací bujón. Polievku ochutíme rascou, korením a vegetou.

3. 

kel ružičkový mrazený 15 kusov  fazuľové struky zelené mrazené 80 gramov  petržlenová vňať

Asi 15 minút pred koncom varenia (keď sú drobky a zelenina takmer mäkké) pridáme do polievky mrazený ružičkový kel a mrazené fazuľové struky (ak máme k dispozícii čerstvý kel, varíme o čosi dlhšie). Polievku dovaríme a dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

4. 

Po dovarení vyberieme koreňovú zeleninu a zemiak, nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Vyberieme aj kuracie drobky, poberáme z nich mäso, ktoré vrátime do polievky.

5. Domáce rezance

vajce slepačie 1 kus  soľ 3 gramy  múka hrubá 150 gramov

Z múky, vajca a soli vypracujeme tuhé cesto. Múky by malo byť presne toľko, koľko si vajce vezme.

Domáce rezance

6. 

Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tak tenko, ako sa dá.

7. 

Cesto rozkrájame na rovnako hrubé pásy, ktoré pomúčime a naskladáme na seba.

8. 

Pokrájame na hrubšie rezance.

9. 

Rezance necháme chvíľu oschnúť

10. 

Uvaríme ich v osolenej vode s kvapkou oleja asi 2 - 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a po odkvapkaní vložíme do polievky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť