Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami
![Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000618/img_sk_4x3/kuracia-polievka-s-ruzickovym-kelom-a-domacimi-rezancami_00180.jpg)
Výborná kuracia polievka s mäsom, zeleninou a s vlastnoručne pripravenými domácimi rezancami.
recept,fotorecept,kuracie chrbáty,kel ružičkový mrazený,Mäsové polievky,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón kurací | 1 | kus | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 1 | kus | |
fazuľové struky zelené mrazené | 80 | gramov | |
kel ružičkový mrazený | 15 | kusov | |
korenie nové - pimentovník pravý | 1 | kus | |
korenie rasca drvená | 1 | štipka | |
korenie čierne celé | 5 | kusov | |
kuracie chrbáty | 400 | gramov | |
mrkva | 3 | kusy | |
múka hrubá | 150 | gramov | |
petržlen | 1 | kus | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
soľ | 3 | gramy | |
soľ zeleninová | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 1 | kus |
Recept
1.
kuracie chrbáty 400 gramov • soľ
Umyté kuracie drobky zalejeme približne 2 litrami vody a dáme ich variť. Keď začnú vrieť, z polievky odoberieme penu. Pridáme soľ a necháme pomaly vrieť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9025.jpg)
2.
cibuľa 1 kus • cesnak 1 strúčik • zemiaky 1 kus • mrkva 3 kusy • petržlen 1 kus • korenie rasca drvená 1 štipka • korenie nové - pimentovník pravý 1 kus • korenie čierne celé 5 kusov • soľ zeleninová 2 polievkové lyžice • bujón kurací 1 kus
Do polievky pridáme očistenú cibuľu, cesnak, zemiak, očistenú koreňovú zeleninu a kurací bujón. Polievku ochutíme rascou, korením a vegetou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9035.jpg)
3.
kel ružičkový mrazený 15 kusov • fazuľové struky zelené mrazené 80 gramov • petržlenová vňať
Asi 15 minút pred koncom varenia (keď sú drobky a zelenina takmer mäkké) pridáme do polievky mrazený ružičkový kel a mrazené fazuľové struky (ak máme k dispozícii čerstvý kel, varíme o čosi dlhšie). Polievku dovaríme a dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9040.jpg)
4.
Po dovarení vyberieme koreňovú zeleninu a zemiak, nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Vyberieme aj kuracie drobky, poberáme z nich mäso, ktoré vrátime do polievky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9054.jpg)
5. Domáce rezance
vajce slepačie 1 kus • soľ 3 gramy • múka hrubá 150 gramov
Z múky, vajca a soli vypracujeme tuhé cesto. Múky by malo byť presne toľko, koľko si vajce vezme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9050.jpg)
6.
Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tak tenko, ako sa dá.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9057.jpg)
7.
Cesto rozkrájame na rovnako hrubé pásy, ktoré pomúčime a naskladáme na seba.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9059.jpg)
8.
Pokrájame na hrubšie rezance.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9065.jpg)
9.
Rezance necháme chvíľu oschnúť
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9066.jpg)
10.
Uvaríme ich v osolenej vode s kvapkou oleja asi 2 - 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a po odkvapkaní vložíme do polievky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000618/small/IMG_9074.jpg)
Dobrú chuť!