Smotanový zemiakovo-tekvicový prívarok
Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)
recept,fotorecept,zemiaky,tekvica obyčajná,kôpor,smotana kyslá (14-18% tuku),Prívarky a omáčky,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
kôpor | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tekvica obyčajná | 750 | gramov | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 750 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 750 gramov • voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky, prilejeme vodu a pridáme soľ. 10 minút povaríme.
3.
...a nahrubo postrúhame aj s jadierkami. (Ak je tekvica staršia jadierka vyberieme lyžicou).
4.
Pridáme k zemiakom spolu s čerstvým nasekaným kôprom (prípadne sušeným) a 10 minút podusíme.
6.
...a zátrepku prilejeme do prívarku. Necháme prejsť varom.
Dobrú chuť!