svetvomne.sk

Smotanový zemiakovo-tekvicový prívarok

    

Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
kôpor-
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
múka hladká40gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1čajová lyžička
tekvica obyčajná750gramov
voda500mililitrov
zemiaky750gramov

1. 

zemiaky 750 gramov  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky, prilejeme vodu a pridáme soľ. 10 minút povaríme.

2. 

tekvica obyčajná 750 gramov

Tekvicu ošúpeme,...

3. 

...a nahrubo postrúhame aj s jadierkami. (Ak je tekvica staršia jadierka vyberieme lyžicou).

4. 

kôpor

Pridáme k zemiakom spolu s čerstvým nasekaným kôprom (prípadne sušeným) a 10 minút podusíme.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov  múka hladká 40 gramov

V mlieku rozmiešame múku...

6. 

...a zátrepku prilejeme do prívarku. Necháme prejsť varom.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov

Odstavíme z ohňa a vmiešame smotanu...

8. 

maslo 50 gramov

...a maslo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť