Prívarok z kyslej kapusty
Výborný smotanový prívarok z kyslej kapusty so zemiakmi. Podávame s mäsovými guľôčkami alebo s fašírkou.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),zemiaky,kapusta kvasená,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Pečené bravčové guľôčky recept | - | ||
kapusta kvasená | 700 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • voda 500 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a od zovretia 5 minút povaríme.
3.
Kapustu pridáme k zemiakom, premiešame a 15-20 minút dusíme pod pokrievkou.
5.
Zátrepku vmiešame do kapusty, prevaríme. Odstavíme z ohňa.
Dobrú chuť!