Prívarok z kyslej kapusty

Výborný smotanový prívarok z kyslej kapusty so zemiakmi. Podávame s mäsovými guľôčkami alebo s fašírkou.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),zemiaky,kapusta kvasená,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Pečené bravčové guľôčky recept | 0 ?? | kcal | |
kapusta kvasená | 700 140 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 400 368 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • voda 500 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a od zovretia 5 minút povaríme.


3.
Kapustu pridáme k zemiakom, premiešame a 15-20 minút dusíme pod pokrievkou.


5.
Zátrepku vmiešame do kapusty, prevaríme. Odstavíme z ohňa.



Dobrú chuť!