svetvomne.sk

Patizónový prívarok

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa300gramov
Kôpor½čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Patizón600gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Voda1deciliter

1. 

maslo 20 g  cibuľa 200 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

patizón 600 g  voda 1 dl  soľ ½ ČL  kôpor ½ ČL

Patizón očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme, pridáme soľ a kôpor. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20 minút.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  múka hladká 1 PL

Múku dobre vymiešame v smotane, tak aby nezostali hrudky.

4. 

Smotanu s múkou prilejeme do hrnca a varíme ešte 10 minút za častého miešania.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  cibuľa 100 g  vajce slepačie 2 ks

Cibuľu nakrájeme na mesiačiky a opražíme na oleji do chrumkava. Prívarok servírukjeme s cibuľkou a na tvrdo uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť