svetvomne.sk

Patizónový prívarok

    

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa300gramov
kôpor½čajovej lyžičky
maslo20gramov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový2polievkové lyžice
patizón600gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
voda1deciliter

1. 

maslo 20 gramov  cibuľa 200 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

patizón 600 gramov  voda 1 deciliter  soľ ½ čajovej lyžičky  kôpor ½ čajovej lyžičky

Patizón očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme, pridáme soľ a kôpor. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20 minút.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

Múku dobre vymiešame v smotane, tak aby nezostali hrudky.

4. 

Smotanu s múkou prilejeme do hrnca a varíme ešte 10 minút za častého miešania.

5. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Cibuľu nakrájeme na mesiačiky a opražíme na oleji do chrumkava. Prívarok servírukjeme s cibuľkou a na tvrdo uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť