Patizónový prívarok
Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.
recept,fotorecept,patizón,smotana na šľahanie (30-33% tuku),kôpor,vajce slepačie,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 | gramov | |
kôpor | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
patizón | 600 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 1 | deciliter |
Recept
1.
maslo 20 gramov • cibuľa 200 gramov
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.
2.
patizón 600 gramov • voda 1 deciliter • soľ ½ čajovej lyžičky • kôpor ½ čajovej lyžičky
Patizón očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme, pridáme soľ a kôpor. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 20 minút.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Múku dobre vymiešame v smotane, tak aby nezostali hrudky.
4.
Smotanu s múkou prilejeme do hrnca a varíme ešte 10 minút za častého miešania.
5.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Cibuľu nakrájeme na mesiačiky a opražíme na oleji do chrumkava. Prívarok servírukjeme s cibuľkou a na tvrdo uvareným vajíčkom.
Dobrú chuť!