svetvomne.sk

Pangasius so smotanovo - horčicovou omáčkou

Pangasiusa poliateho omáčkou podávame s varenými zemiakmi a opekanou cuketou. Pangasiusa a zemiaky najjednoduchšie pripravíme v parnom hrnci.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. Príprava ryby

pangasius mrazený 1400 g  citrónová šťava  soľ 2 ČL  korenie nové - pimentovník pravý  paprika červená mletá

Pangasiusa necháme rozmraziť, umyjeme ho a osušíme papierovou utierkou. Ryby rozložíme na doske, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme soľou, korením a mletou červenou paprikou.

Príprava ryby

2. Zemiaky

zemiaky 800 g

Zemiaky očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do spodnej nádoby parného hrnca. (Môžeme ich aj uvariť v slanej vode).

Zemiaky

3. 

Pangasiusa vložíme do vrchných nádob parného hrnca, čas parenia nastavíme na 40 minút a rybu so zemiakmi uparíme. (Pangasiusa môžeme pripraviť aj dusením pod pokrievkou v panvici, podľa potreby ho podlejeme vodou).

4. Cuketa

cuketa 200 g  maslo 50 g  soľ

Cuketu očistíme, nakrájame na tenké kolieska. V panvici roztopíme maslo, vložíme cuketu a opekáme ju do mierneho zhnednutia. Opečenú jemne posolíme a vyberieme ju z panvice na sitko, necháme odkvapkať a maslo vrátime späť do panvice.

Cuketa

5. Omáčka

olej olivový 3 PL  cibuľa 120 g

K maslu pridáme olej, prisypeme očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do hneda.

Omáčka

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 l  mlieko polotučné 1,5% 100 l  škrob kukuričný 2 ČL  horčica kremžská 2 PL

Do smotany pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Tekutinu prilejeme k cibuli a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme horčicu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť