Pangasius so smotanovo - horčicovou omáčkou
Pangasiusa poliateho omáčkou podávame s varenými zemiakmi a opekanou cuketou. Pangasiusa a zemiaky najjednoduchšie pripravíme v parnom hrnci.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Hlavné jedlá z rýb,Parný hrniec,Sezónne recepty,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
citrónová šťava | - | ||
cuketa | 200 | gramov | |
horčica kremžská | 2 | polievkové lyžice | |
korenie nové - pimentovník pravý | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | litre | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
pangasius mrazený | 1400 | gramov | |
paprika červená mletá | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
zemiaky | 800 | gramov | |
škrob kukuričný | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1. Príprava ryby
pangasius mrazený 1400 gramov • citrónová šťava • soľ 2 čajové lyžičky • korenie nové - pimentovník pravý • paprika červená mletá
Pangasiusa necháme rozmraziť, umyjeme ho a osušíme papierovou utierkou. Ryby rozložíme na doske, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, posypeme soľou, korením a mletou červenou paprikou.
2. Zemiaky
zemiaky 800 gramov
Zemiaky očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do spodnej nádoby parného hrnca. (Môžeme ich aj uvariť v slanej vode).
3.
Pangasiusa vložíme do vrchných nádob parného hrnca, čas parenia nastavíme na 40 minút a rybu so zemiakmi uparíme. (Pangasiusa môžeme pripraviť aj dusením pod pokrievkou v panvici, podľa potreby ho podlejeme vodou).
4. Cuketa
cuketa 200 gramov • maslo 50 gramov • soľ
Cuketu očistíme, nakrájame na tenké kolieska. V panvici roztopíme maslo, vložíme cuketu a opekáme ju do mierneho zhnednutia. Opečenú jemne posolíme a vyberieme ju z panvice na sitko, necháme odkvapkať a maslo vrátime späť do panvice.
5. Omáčka
olej olivový 3 polievkové lyžice • cibuľa 120 gramov
K maslu pridáme olej, prisypeme očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do hneda.
6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 100 litre • škrob kukuričný 2 čajové lyžičky • horčica kremžská 2 polievkové lyžice
Do smotany pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Tekutinu prilejeme k cibuli a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme horčicu a prevaríme.
Dobrú chuť!