Špenátový prívarok z mrazeného špenátu
Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.
recept,fotorecept,špenát mrazený,cesnak,Prívarky a omáčky,Bezlepkové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička | |
špenát mrazený | 450 | gramov |
Recept
1. Rozmrazenie špenátu
špenát mrazený 450 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zmrazený špenát vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním rozmrazíme.
2. Zahustenie a dochutenie
škrob kukuričný 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus • cesnak • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
V mlieku rozmiešame kukuričný škrob a vajíčko. Zmes vlejeme do špenátu a prevaríme. Dochutíme cesnakom, prípadne dosolíme.
Dobrú chuť!