svetvomne.sk

Špenátový prívarok z mrazeného špenátu

     

Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnakg
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie1kus
Škrob kukuričný1čajová lyžička
Špenát mrazený450gramov

1. Rozmrazenie špenátu

špenát mrazený 450 g  soľ 1 ČL

Zmrazený špenát vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním rozmrazíme.

Rozmrazenie špenátu

2. Zahustenie a dochutenie

škrob kukuričný 1 ČL  vajce slepačie 1 ks  cesnak  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

V mlieku rozmiešame kukuričný škrob a vajíčko. Zmes vlejeme do špenátu a prevaríme. Dochutíme cesnakom, prípadne dosolíme.

Zahustenie a dochutenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť